• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı XML Elektronik Tablosu dosyadan veri almak mümkün mü?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mozdem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Windows 2011 TR
MS Office 365 TR - 64bit

VBA, Selenium ve VBS
Personel dosyası = Microsoft Office Excel Çalışma Kitabı (*.xls)
İzin = XML Elektronik Tablosu (x.xml)

Bir yazılımın oluşturmuş olduğu veriler klasörü içindeki “izin” adlı kapalı dosyadan verileri mozdem dosyasına makro ile alamadığım için, aşağıdaki yolu izliyorum.
Önce, izin adlı dosyayı açıp, farklı kaydet metodu ile personel.xls dosyası oluşturuyorum.
Oluşturulan bu personel.xls kapalı dosyadan mozdem dosyasına makro kullanarak verileri alıyorum.

Dosya oluşturma işlemi yapmadan, xml dosyasından verileri almak mümkün mü?
Teşekkürler

Ekli dosyalar

Kapalı dosyadan makro ile veriyi nasıl aldığını bana da tarif edermisin rica etsem

.....................................

Son düzenleme:
Merhaba,

xml DOM kütüphanesiyle alınabilir... Biraz zahmetli olduğundan merak ettim. Kullandığınız kolay metot varken neden zor yolu tercih edeceksiniz.?

Merhaba,

xml DOM kütüphanesiyle alınabilir... Biraz zahmetli olduğundan merak ettim. Kullandığınız kolay metot varken neden zor yolu tercih edeceksiniz.?

Hocam, yani kapalı bir xml dosyasından veri almak mı zor. Benim yaptığım işlemler daha mı kolay anlamında söylüyorsunuz. Tam olarak anlayamadım.

Burada yanlış anlaşılma olmasın. Zor olan xml den veri almak değildir; alınan verileri kendi dosyanızda, xml içinde tanımlı stilleri hücre biçimi olarak kurgulamaktır zaman alacak olan.

Geri