- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2007/ İngilizce
Herkese merhaba,
Öncelikle forumda ADO uygulamalarını arattım ama bulduğum sonuçları kendi çalışmama adapte edemedim. Açıkçası çok hakim de olamadım ADOlara.
Aşağıda kodlarını gördüğünüz çalışmada "Follow Up" isimli çalışmadan belli hücrelerdeki değerleri "EK 2012" e aktarmak istiyorum. Ayrıca bir döngüde söz konusu bu veri alma işleminde.
Fakat her iki kitap arasında gerekli bağlantıyı kuramadım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Ayrıca sadece ADO ile değil diğer yöntemleri de paylaşabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle forumda ADO uygulamalarını arattım ama bulduğum sonuçları kendi çalışmama adapte edemedim. Açıkçası çok hakim de olamadım ADOlara.
Aşağıda kodlarını gördüğünüz çalışmada "Follow Up" isimli çalışmadan belli hücrelerdeki değerleri "EK 2012" e aktarmak istiyorum. Ayrıca bir döngüde söz konusu bu veri alma işleminde.
Fakat her iki kitap arasında gerekli bağlantıyı kuramadım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Ayrıca sadece ADO ile değil diğer yöntemleri de paylaşabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Kod:
Sub eti_fecr()
Sheets("DATABASE").Select
Dim rn, a As Integer
Dim SearchRange As Range
Dim FindRow As Range
rn = 3
a = 7
Set SearchRange = Range("A3", Range("A500").End(xlUp))
Set FindRow = SearchRange.Find("FOLLOWING SHIPMENTS", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole)
y = FindRow.Row
For rn = 3 To y - 1
If Sheets("Follow Up").Cells(rn, 8).Value = "eta" Or _
Sheets("Follow Up").Cells(rn, 6).Value = "" Then
GoTo hata
Else
With Workbooks("EK 2012.xlsm").Sheets("DATABASE")
.Cells(a, 1).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 4)
'.Cells(a, 2).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 5)
'.Cells(a, 3).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 5)
.Cells(a, 4).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 6)
.Cells(a, 5).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 18)
.Cells(a, 6).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 19)
.Cells(a, 7).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 20)
.Cells(a, 8).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 21)
.Cells(a, 9).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 22)
.Cells(a, 10).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 11)
.Cells(a, 11).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 12)
.Cells(a, 12).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 68)
.Cells(a, 13).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 17)
.Cells(a, 14).Value = Workbooks("Follow Up-2012.xlsm").Sheets("Follow Up").Cells(rn, 15)
a = a + 1
End With
End If
hata:
Next rn
End Sub