• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı dosyaya veri yazmak

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
işe giriş yapan personelleri kullandığım GİRİŞ adında cetvel var bu cetvele bilgiler kapalı KAYNAK dosyasından geliyor. GİRİŞ cetveline yazdığım giriş tarihini KAYNAK dosyasında doğru tc kimlik no karşısındaki uygun sütüna yazılabilirmi. Kaynak dosyasında TC kimlik C sütununda Giriş tarihi bilgisi BE sütununda.örnek dosya ekleyemedim kaynak dosyasında çok fazla veri var ve kişisel bilgiler. Forumdaki örneklere baktım kendime uygun bulamadım. kaynk dosyasını açmadan yazmak istiyorum.

Merhaba,

Kendi hazırlayacağınız ufak bir örnek çalışma ekleyebilir misiniz.

Merhaba,

Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Yol kısmını siz düzeltirsiniz. Kaynak dosyanızda T.C.NO olan kısmı'da TCNO olarak bitişik yazmanız gerekiyor.
Başlıklara noktalama yada diğer işaretlerden koymamak gerekir.

Kod:
Sub yazz()

Application.EnableEvents = False

Set con = VBA.CreateObject("adodb.Connection")

yol = "C:\Users\akdex001\Desktop\Yeni klasör\Kaynak1.xlsm"

con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & _
yol & ";extended properties=""Excel 12.0;hdr=yes"""

sorgu = "update [Personel Listesi$] set [İşe Giriş Tarihi] =  '" & Range("D22") & "'  where [TCNO] = " & Range("D14") & " "

Set rs = con.Execute(sorgu)

Application.EnableEvents = True

End Sub

Son düzenleme:
Kaynak dosyanızda T.C.NO olan başlığı TCNO değiştirmelisiniz.

Hatanın resmini ekleyebilir misiniz.

Hocam bağlantıları güncelleyi komuta nasıl bağlarım. Girdiğim bağlantıyı güncelleyip kontrol ediyorum.

Kod:
Sub Guncelle()
ActiveSheet.Unprotect "61"
    ActiveWorkbook.UpdateLink Name:="D:\Belgeler\Ortak_Veri\Kaynak.xlsm", Type _
        :=xlExcelLinks
ActiveSheet.Protect "61"
End Sub

Usta kaynak dosyası açıkken hata veriyor. Kaynak dosyası açıkken kodu durdurup mesaj verebilirmiyiz.

Geri