• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı Dosyaya Veri Kopyalama ve Kapalı Dosyadan Veri Kopyalama

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Kapalı bir dosyaya, bu dosyayı hiç açmadan veri aktarmak ve bu dosyadan dosyayı hiç açmadan veri almak mümkün mü?
NOT: Veri alma ve aktarma şekli kopyala yapıştır biçiminde olacak. Hazırladığım dosyalar metin ağırlıklı olduğundan biçimlerini de almam ve aktarmam gerekiyor, kopyala yapıştır şeklinde olmasını bu nedenle istiyorum.
Ayrıca, gizli aç-kapa yöntemiyle veri alma ve aktarma şeklinde de olmayacak.
Dikkat edilmesi gereken, dosyanın hiçbir şekilde açılmaması gerekiyor.Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş varsa olumlu yada olumsuz bilgi verebilirse memnun olurum.
Saygılar.

http://www.excel.web.tr/f117/

LİNKİ İNCELEYİNİZ ARADIĞINIZI BURADA BULABİLİRSİNİZ
Merhaba Murat Bey, Benim istediğimde ince bir ayrıntı var: Kapalı dosyanın hiçbir şekilde açılmaması gerekiyor. Buna gizli aç kapa yöntemi de dahil. Sanırım bu Ado ve Excel4 yöntemleriyle olabiliyor. Ancak incelediğim örneklerde veri almada ve aktarmada "=" yöntemi kullanılıyor. Böyle olunca verilerin biçimsel özellikleri alınmıyor. Bu uygulamalardan herhangi birinde kopyala yapıştır yöntemi olabiliyor mu? Bunu merak ediyorum. Amaç biçimsel özellikleri de aktarabilmek.
Gizli aç-kapa yöntemiyle bu isteğimi gerçekleştiriyorum;fakat onda da dosya yavaşlıyor.

Selamlar,

Sn. leumruk,

Kapalı dosyalar konusunda çok fazla bilgi sahibi değilim fakat bu istediğiniz işlemi olacağını düşünmüyorum. Biçimleri alabilmek için dosyanın açılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanında eğer aldığınız verilerin biçimini biliyorsanız ado yöntemi ile veriler alındıktan sonra gerekli biçimlendirmeler yapılabilir.

Selamlar,
Sn. leumruk,
Kapalı dosyalar konusunda çok fazla bilgi sahibi değilim fakat bu istediğiniz işlemi olacağını düşünmüyorum. Biçimleri alabilmek için dosyanın açılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanında eğer aldığınız verilerin biçimini biliyorsanız ado yöntemi ile veriler alındıktan sonra gerekli biçimlendirmeler yapılabilir.

Korhan hocam,
Biçimlendirme, metin üzerinde; yani biçimlendirilen kısım hücre değil, metnin belli bölümleri. Bu tür biçimlendirmede biçimi Ado ile almak mümkün mü?
Örneğin cümle içinde kelimenin biri kırmızı renkte ve altı çizili.

Selamlar,

Sn. leumruk,

Bu isteğinizin ado ile olabileceğini düşünmüyorum.

sayın leumrukekli dosyayı incelermisiniz istediğiniz bunun gibi bir şeymi ancak sayın korhan ayhanın bahsettiği gibi bunun biçimleri farklı

Ekli dosyalar

aslında ekli pdf formatındaki örneklere bir bakarsanız birazcık çağrışım yapar sanıyorum

Ekli dosyalar

Syn. halit3,
Öncelikle verdiğiniz örneklerden dolayı teşekkür ederim. İncelediğim kadarıyla örnekler benim sorunuma cevap vermiyor.
Sorum kısaca şu: Depo dosyası hiçbir şekilde açılmayacak ve veri transferi kopyala yapıştır biçiminde gerçekleşecek.

Syn. leumruk
Sorununuzu çözdüyseniz kodları paylaşırsanız memnun olurum.

Syn. leumruk
Sorununuzu çözdüyseniz kodları paylaşırsanız memnun olurum.
Maalesef sorunu çözemedim. Çözümü sanırım excelde yok. Eğer sizin istediğiniz sadece verileri almaksa(verilerin biçimlendirmesi önemli değilse) Ado ya da Excel4Makro yöntemleriyle dosyaları hiçbir şekilde açmadan verileri alabilir ve aktarabilirsiniz.

Benim için veri biçimlendirmesinin önemi yok ama eğer olsaydıda iyi olurdu.

Merhaba,
Araştırmalarım sırasında yabancı bir sitede örnek bir Ado çalışması buldum. İçinde değişik Ado uygulamaları var. Belki işinize yarar.
Bir de excel4 ile veri alma dosyası var her ikisini de ekliyorum. İnceleyin, fikir verecektir.

Ekli dosyalar

Güzel bir uygulamaya benziyor. Aşağıdaki aşamada makro takılıyor :

Open dosya For Append As #1 ' dosya yoksa oluşturuyoruz

Merhaba,
Araştırmalarım sırasında yabancı bir sitede örnek bir Ado çalışması buldum. İçinde değişik Ado uygulamaları var. Belki işinize yarar.
Bir de excel4 ile veri alma dosyası var her ikisini de ekliyorum. İnceleyin, fikir verecektir.

Selam;
Paylaşım için teşekkürler. Üstat birde türkçeleştirmeyi yapsaymışsın benim gibi dil özürlüleri için daha iyi olurdu. Emeğine sağlık.

Geri