• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kapalı dosyalardan veri kopyalama

Excel Vers. ve Dili
office2007
Merhaba arkadaşlar,

acemisi olduğum makro olayında çok araştırmama rağmen bulamadığım bir konu hakkında yardımlarınızı rica edeceğim.
aşağıdaki kod iki dosyada açık ise işe yarıyor. ama dosya kapılı iken haliyle dosyanın tam yolu belirtilmediği için işe yaramıyor.
Kod:
Workbooks("2018 FİYAT LİSTELERİ").Sheets("SERALTO").Range("C12:D70").Copy Sheets("Sayfa1").Range("I7")
bu konu ile alakalı internette araştırırken aşağıdaki kod kısmına rastladım;
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Dim Klasor As String
    Klasor = Sayfa1.Cells(3, "A")

Dim Dosya As String
    Dosya = Sayfa1.Cells(3, "B")

Dim Sayfa As String
    Sayfa = Sayfa1.Cells(3, "C")

Dim Sat As Integer
    Sat = Sayfa1.Cells(3, "D")

Dim Sut As Integer
    Sut = Sayfa1.Cells(3, "E")

Call VeriAl(Klasor, Dosya, Sayfa, Sat, Sut)
End Sub

Sub VeriAl(KlasorAdi As String, DosyaAdi As String, SayfaAdi As String, Satir As Integer, Sutun As Integer)
    Dim Kayit As String     ' Çekilen kaydın veri yolunu tutan değişken

Application.DisplayAlerts = False

Kayit = "'" & KlasorAdi & "\" & "[" & DosyaAdi & "]" & SayfaAdi & "'!R" & Trim(Str(Satir)) & "C" & Trim(Str(Sutun))

Sayfa1.Cells(22, "A") = Kayit

Sayfa1.Range("B24:B25") = ExecuteExcel4Macro(Kayit)

Application.ScreenUpdating = True
End Sub

benim veri alacağım dosya belli olduğu için aslında bu koda uyarlama yapabilsem olacak. fakat onuda bir türlü beceremedim. istediğim ya ilk kodun başına tam yolu göstererek bir ilave eklemek. ya da ikinci koda benim dosyamın tam yolunu enjekte ederek bir kod oluşturmak.
eğer kapalı bir dosyadan veri almak ile alakalı başka bir yol biliyorsanız oda olur. tek isteğim "2018 fiyat listeleri" dosyasındaki sayfalardan başka bir dosyaya verileri kopyalamak.

örnek dosya

Merhabalar, bir örnek dosya hazırladım, hücre adreslerini kendinize göre ayarlarsınız. Zannediyorum işinizi görür. Fiyat listesinin olduğu kapalıyken SERALTO kitabına veri alabilirsiniz.

http://www.dosya.tc/server11/94se2x/SERALTO.rar.html

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
arkadaşım çok teşekkür ederim, ama dosya indirmek için altın üyelik gerekiyor. bende malesef altın üyelik yok. rica etsem dosyayı bir paylaşım sitesine atabilirmisiniz.

2. mesaja adresi ekledim

bu sitede her zaman kaliteli insanların yer aldığını biliyordum :)
arkadaşım o kadar işime yaradı ki anlatamam. birde zahmet verip 2 dosya oluşturmuşsunuz, benim eksiğimi tamamlamışsınız. çok çok teşekkür ederim. iyi günler dilerim.

Rica ederim,
Önemli olan ihtiyacın görülmesi.

Dim x As Workbook
Dim y As Workbook

Twname = ActiveWorkbook.Name

Set x = Workbooks(Twname)
Set y = Workbooks.Open(Filename:=("C:\Users\ismail\Desktop\uretim_takip\MAKİNELER\EBT_100.xlsm"))

bunun gibi kendine uyarlıyabilirsiniz..

@Orion1
Arkadaşlar merhaba.
Aynı konu üzerinden biraz bilgi teatisi yapalım. Ben şuan tek bilgisayrada proje çalışması yapıyorum. Üretim için bir proje yapıyorum. Konuşmak istediğim konuları yazıyorum:not makinalar arası bilgi transferi yapacağım şekilde işlem olduğu için;
1-ağ yolunu tek seferde "C:\Users\ismail\Desktop\uretim_takip\MAKİNELER\ .....gibi mi tanımlasam,
2-ağda başka kitabı nasıl otomatik bulabilme imkanım olurmu ?
3-ağda ortak çalışma kitabı açarak çalışmakta sıkıntı olur mu?
4-Benim için en önemlisi bu: Ben a2 den bf2 ye yadar hücreyi seçip kopyalama yapıyorum. her makinenin kendine ait userformları var. Çalışması esnasında ve/veya kapalılık durumuna göre (ama daha çok açık kalacak gibi düşünürsek) veriyi hangi yöntemle transfer edersem sorun yaşamam.. Bu konular üzerine herkes ile muhabbet edebiliriz.. Ben bu sayfada en son olarak bir cevap yazdım o yöntemi kullanıyorum. Belirtmek isterim ki, aynı bilgisayarda veri aktardığım için mi? yoksa kodlarda birşey mi eksik bilemiyorum. sayfalar sürekli yanıp sönüyor. işte bende istiyorum ki, userformlar sürekli yanıp sönmek yerine direkt olarak veriyi aktarsın. Akla ihtiyaç var...:D

Saygılar

@Orion1
Arkadaşlar merhaba.
Aynı konu üzerinden biraz bilgi teatisi yapalım. Ben şuan tek bilgisayrada proje çalışması yapıyorum. Üretim için bir proje yapıyorum. Konuşmak istediğim konuları yazıyorum:not makinalar arası bilgi transferi yapacağım şekilde işlem olduğu için;
1-ağ yolunu tek seferde "C:\Users\ismail\Desktop\uretim_takip\MAKİNELER\ .....gibi mi tanımlasam,
2-ağda başka kitabı nasıl otomatik bulabilme imkanım olurmu ?
3-ağda ortak çalışma kitabı açarak çalışmakta sıkıntı olur mu?
4-Benim için en önemlisi bu: Ben a2 den bf2 ye yadar hücreyi seçip kopyalama yapıyorum. her makinenin kendine ait userformları var. Çalışması esnasında ve/veya kapalılık durumuna göre (ama daha çok açık kalacak gibi düşünürsek) veriyi hangi yöntemle transfer edersem sorun yaşamam.. Bu konular üzerine herkes ile muhabbet edebiliriz.. Ben bu sayfada en son olarak bir cevap yazdım o yöntemi kullanıyorum. Belirtmek isterim ki, aynı bilgisayarda veri aktardığım için mi? yoksa kodlarda birşey mi eksik bilemiyorum. sayfalar sürekli yanıp sönüyor. işte bende istiyorum ki, userformlar sürekli yanıp sönmek yerine direkt olarak veriyi aktarsın. Akla ihtiyaç var...:D

Saygılar

Dosyanız ortak ağ üzerinde ise eğer bence en kullanışılısı acces veritabanı oluşturmak. Accese veri yazma çekme düzenleme işlemleri excelden çekmeye göre daha hızlıdır.

Son düzenleme:
acar kardeş niye sayfanızın linkini atıyorsunuz anlamadım ama; sağolun. everest ayakkabı reklamımı yapmak istedininiz pek anlayamadım. Gelelim ikinci mevzua: Ben excelde şuan verileri hazırladım modül modül exceller hazır. Userformlar oluştururldu. Bu ecces dediğinde veriyi sadece alabiliyoruz bildiğim kadarıyla ben access e vakıf değilim. o yüzden excel access den veri çeksem bile ben çektiğim veriyi bildiğim kadarıyla silemem. ben veriyi çekip silmek istiyorum daha sonra rapor oluştururyorum. teşekkürler

1.ncisi ben reklam yapmadım. Sadece kullanılabilir bir firma olduğu için paylaştım. Kaldı ki firmanın böyle bir reklama ihtiyacı yok.
Az araştırırsanız accesi veritabanı olarak kullanıp neler yapabileceğinizi görürsünüz.
Exe programlar SQL kullanır ben de accesi veritabanı olarak kullanılıyorum tüm dosyalarımda.
Tercih size kalmış
Bir soru sordunuz ben de fikrimi paylaştım.

Arkadaşım polemiğe gerek yok ama; linke bastığım zaman ben access ile ilgili ne anlamak gerekiyor onu bana izah edersen bende alacağım bilgi alayım. Ben burada fikir alamadım senin bahsettiğin gibi bir fikir göremedim...

Ek olarak şunu belirteyim sizin işinize benzediği için paylaştım.
Bir üretim safhasi.
Kesim - montaj - temizleme safhalarından oluşuyor.
Amaç iş hangi aşamada yönetici takip edebilsin diye yazılmış bir program.
Yazma silmede düzenlemede accesden daha hızlısini şu ana kadar ben bulamadım doğrusu
Kolay gelsin

Ek olarak şunu belirteyim sizin işinize benzediği için paylaştım.
Bir üretim safhasi.
Kesim - montaj - temizleme safhalarından oluşuyor.
Amaç iş hangi aşamada yönetici takip edebilsin diye yazılmış bir program.
Yazma silmede düzenlemede accesden daha hızlısini şu ana kadar ben bulamadım doğrusu
Kolay gelsin

tamam eywallah sağol ama altın üyelik olmadığından dosyanızı açamam malesef. Ben istikbal mobilya'da çalışmış birisiyim safhaları çok iyi bilirim o konuda sıkıntı yok. teşekkürler

Geri