• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kapalı dosyalardan veri birleştirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
4 tane farklı isimli dosyadan 1 tane dosyaya zaman zaman veri toplamam gerekiyor. şöyle ki,

b,c,d dosyaları veri düzenlenen dosyalar. a dosyası rapor yapılan dosya.
guncelle butonuna basıldığında,

a dosyası 2.satırdan itibaren a:cd sütunları arası veri var. bunları sileceğiz.
sonra b dosyasındaki 2.satırdan itibaren a:cd sütunlarındaki veriyi alacaz
sonra c dosyasındaki 2.satırdan itibaren a:cd sütunlarındaki veriyi alacaz
sonra d dosyasındaki 2.satırdan itibaren a:cd sütunlarındaki veriyi alacaz
heryeni dosyayı yüklerken a dosyasındaki a sütununa bakıp diğer dosyadan veriyi getireceği kayıtla aynı olmaması için kontrol edip aynı ise diğer kayıda geçmesi gerekir.

umarım anlatabilmişimdir.

dosya boyutu yüksek olduğu için dosya ekleyemiyorum. çözmek isteyen arkadaşa sonrasında dosya ekleyerek anlatabilirim.

Lütfen Yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.........................

Çok mu zor bir soru sordum acaba. Yardım edecek kimse yok mu?

sanırım çok zor ek dosya gonderip orada yapacaklarını bir guzel anlatsan birazdaha verilerle anlatmaya calıssanda konuna kolayca cevap yazılsa sorunuzu kolay herkesin anlayacağı sekilde yazsanız cok zor bir durum sanırım bu kadar bagırmamıs oluruz

Anlatmak İstediğim şu

dosya1 deki a2:e6 yı anadosya ya kopyalayacak
dosya2 deki a2:e10 daki kayıtları anadosyadaki ilk sütuna göre kontrol edecek, olmayanları anadosya daki önceki kayıtların altına yazacak.
sonra dosya3 deki a2:e14 deki kayıtları anadosyadaki ilk sütuna o an bakıp kontrol edecek, olmayanları anadosya daki önceki kayıtların altına yazacak.

Yani üç dosyayı rapor yapabilmek için kapalı iken tek dosya haline getirmek.

Umarım anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

Çok mu zor bir soru sordum acaba. Yardım edecek kimse yok mu?

Lütfen Yardım... (Konu üste taşınsın diye atıyorum)

Lütfen Yardım... (Konu üste taşınsın diye atıyorum)

sayın mekuka arama kutucugundan aktar diye aratıgınızda makro ila aktarma konusunda cok ornek mevcuttur

Sayın Mekuka,

Diğer dosyalarınız yaşayan ve işlem dosyalarsa, dış veri al özelliği ile işlem yapabilirsiniz, fakat sadece 1 defaya mahsus bir veri birleştirme ise, parametre arkadaşımızın dediği gibi, aktar makrosu aratabilirsin.

Gayet başarılı çözümler yakaladım ben de zamanında :)

İyi çalışmalar ..

dış veri ile 2 dosyandan ana dosyaya bir örnek yaptım, ekte .rar olarak mevcuttur.

Ekli dosyalar

sayın necdetucarlar

ben bunu makroda ve arka plan kapalıyken sadece ekranları kullanmak suretiyle yapmak zorundayım. yani kendim komut vereceğim. bir butona basıldığında yapması gerekiyor.
ayrıca kapalı dosya bağlantısı kullanmam lazım. çünkü veri yoğunluğu çok fazla.

Geri