• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı dosyalardan veri arama, sıralama

Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Kapalı dosyalardan veri alma, sıralama yapmak istiyorum.

Kapalı olan dosyalar: Kitap1, kitap2,kitap3 ...............dosyalar "deneme " dizininde olduğunu varsayıyor,
deneme dizininde var olan kontrol dosyasını açıyorum kitap1 le başlayanbütün dosyalarda "Murat Turan" ın 2016 yılındaki ödemelerini kapalı dosyalarda arayarak "Murat Turan'ın tüm ödemelerini tutar, müsabaka adı ve tarihler" olarak sıralanmasını istiyorum.
Nasıl olabilir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
. . .

Veri alınacak kitaplarda, tarih bilgisi yok.

. . .

. . .

Kontrol sayfasında en alttaki özet tabloyu,
tablonun sağına alsak daha kolay olur.

. . .

Kontrol sayfasında en alttaki özet tabloyu, tablonun sağına aldım. (manual olarak giriş özet tablo)

. . .

Dosyanız ektedir.
Kapalı tablolar, kontrol edilecekler klasöründe olmalı.

Ekran Görüntüsü (GİF):

. . .

Ekli dosyalar

Üstadım eline sağlık. ancak Ad ve soyad Murat Turandan başka bir isim soyad yazıyorum. sistem yine Murat Turan verilerini getiriyor
Kod:
K1.Sheets(2).Cells(a, "D") = "MURAT" Or K1.Sheets(2).Cells(a, "E") = "TURAN" Then
Kod:
K1.Sheets(1).Cells(a, "D") = "MURAT" Or K1.Sheets(1).Cells(a, "E") = "TURAN" Then
Bu kodlar değişecek sanırsam. her isim olarak değilmi

Son düzenleme:
. . .

Evet. Bu 2 satırdaki verileri değiştirmelisiniz. Örneğin TUNA HAN' ı test ettim. Getiriyor.

Tabloda isim alanı olmadığı için, ad-soyad tanımını kod içerisinde yaptım.

. . .

. . .

Aranacak isime göre değiştirmeniz gerek. Kırmızı ile belirttiğim kısımları...

Kod:
K1.Sheets([B]1[/B]).Cells(a, "D") = "[COLOR="Red"]HÜSEYİN[/COLOR]" Or K1.Sheets(1).Cells(a, "E") = "[COLOR="red"]ÇOBAN[/COLOR]" Then

Kod:
K1.Sheets([B]2[/B]).Cells(a, "D") = "[COLOR="red"]HÜSEYİN[/COLOR]" Or K1.Sheets(2).Cells(a, "E") = "[COLOR="Red"]ÇOBAN[/COLOR]" Then

. . .

Sn. Hüseyin hocam adı ve soyadını hücreden aldırmak istediğimde
Kod:
K1.Sheets(2).Cells(a, "D") = Range("D2") Or K1.Sheets(2).Cells(a, "E") = Range("E2")  Then

Dediğimde D2 ye MURAT E2 ye TURAN yazdığım halde değerler boş geliyor. Bu şekilde yapmak istersek kodda nasıl bir değişiklik yapmalıyım.

.

Mobilden yazıyorum.

KA.sheets("kontrol").range("d2") şeklinde olmalı...

.

Sn. Emir Hüseyin hocam dediğiniz gibi yaptım oldu, elinize sağlık, müsait olduğunuzda da büyük küçük harf duyarsız olarak (yani murat turan) sorgulama yapmak için koddaki değişikliği yaparsanız sevinirim.
Ayrıca sorgulama yaparken isim ve soyisim eşleşmesinin yapılmasını nasıl sağlayabiliriz. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Kod:
K1.Sheets(2).Cells(a, "D") = "MURAT" Or K1.Sheets(2).Cells(a, "E") = "TURAN" Then
Kod:
K1.Sheets(1).Cells(a, "D") = "MURAT" Or K1.Sheets(1).Cells(a, "E") = "TURAN" Then
emiştiniz. buraları değişecek ozaman bana dediğiniz böyleydi.

Sn. istanbulcahan;
Kod:
 If K1.Sheets(1).Cells(a, "D") = KA.Sheets("kontrol").Range("d2") Or K1.Sheets(1).Cells(a, "E") = KA.Sheets("kontrol").Range("E2") Then

Kod:
If K1.Sheets(2).Cells(a, "D") = KA.Sheets("kontrol").Range("d2") Or K1.Sheets(2).Cells(a, "E") = KA.Sheets("kontrol").Range("E2") Then

D2 isim, E2 soyisim, siz hangi hücrede arama yapmak isterseniz ona göre değiştirin

Sn. istanbulcahan;
Kod:
 If K1.Sheets(1).Cells(a, "D") = KA.Sheets("kontrol").Range("d2") Or K1.Sheets(1).Cells(a, "E") = KA.Sheets("kontrol").Range("E2") Then

Kod:
If K1.Sheets(2).Cells(a, "D") = KA.Sheets("kontrol").Range("d2") Or K1.Sheets(2).Cells(a, "E") = KA.Sheets("kontrol").Range("E2") Then

D2 isim, E2 soyisim, siz hangi hücrede arama yapmak isterseniz ona göre değiştirin
Sayın Tahsinanarat Dediğiniz gibi yaptım ancak olmadı

Sn. Emir Hüseyin hocam dediğiniz gibi yaptım oldu, elinize sağlık, müsait olduğunuzda da büyük küçük harf duyarsız olarak (yani murat turan) sorgulama yapmak için koddaki değişikliği yaparsanız sevinirim.
Ayrıca sorgulama yaparken isim ve soyisim eşleşmesinin yapılmasını nasıl sağlayabiliriz. Teşekkürler.
. . .

Büyük/küçük harf uyarlaması;
Kod:
 If UCase(Replace(K1.Sheets(1).Cells(a, "D") , "i", "İ")) = UCase(Replace(KA.Sheets("kontrol").Range("d2"), "i", "İ")) Or UCase(Replace(K1.Sheets(1).Cells(a, "E"), "i", "İ")) = UCase(Replace(KA.Sheets("kontrol").Range("E2"), "i", "İ")) Then

Şuanda zaten isim/soyisim eşleştirmesi yapıyor...

.

Geri