• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı dosyalardaki verileri listeleme

Excel Vers. ve Dili
2003
Öncelikle bu forma emek verenleri canı gönülden kutlarım.

Benim bir konuda yardıma ihtiyacım olacak;

1- Bir dosya içersinde 150-200 adet çeşitli isimlerde her biri 4 sayfadan oluşan .xls çalışmalarım var.( kitap1.xls-kitap2.xls gibi)

2- Bu dosya içersindekileri bir liste halinde ve köprü ile bu dosyalara ulaşabileceğim
3- Bu .xls çalışmaların belirli hücrelerdindeki değerlerini de aynı köprünün yanında yazabilecek BİR MAKRO YAPILABİLRİ Mİ?

Ekli dosyalar

Merhaba Hoşgeldiniz.

İstedikleriniz elbette yapılabilir ancak biraz daha detay bilgi vermeniz gerekiyor.

1- Kapalı dosyalardaki hangi sayfalardan hangi veriler listelenecektir?
2- Kapalı dosyalardaki veri alınacak sayfa adları hepsinde aynımıdır?
3- Alınan veriler liste dosyasında nasıl listelenecektir?

1-DATA klasöründe iki adet dosya vardır( bu sayı çağalabilir)
2- DETAY DÜZENLİ dosyası bunlarla ilişkilidir ki şöyle;

DETAY DÜZENLİ dosyasına bu data klasöründeki dosyaların isimlerini köprü düzenleyerek alacak- yine aynı şekilde bu köprü düzenlenmiş dosyalardaki tarih ve şehir hücreleri bu sayfalardan alınacak bir makro yapılabilir mi?

Ekli dosyalar

Evet onu kullanıyorum. Çok güzel hazırlanmış ama benim istediğim biraz daha farklı.

Bir klasör düşünün. içinde liste yapacak bir xls dosyası ve aynı klasör içinde sürekli artan ( farklı isimlerde) veri alınması gerekli dosyalar. Alınacak veriler bu dosya isimleri farklı çalışmaların hep aynı sayfaları ve aynı hücreleridir.

DETAY DÜZENİ isimli dosyanızın "listeleme" isimli sayfasında oluşturacağınız bir butona, aşağıdaki kodu bağlayarak çalıştırın. Kod içinde kırmızı ile renklendirilen data klasörünün yolunu kendinize göre değiştirin.

Kod:
Sub verilerial()
Set nesne = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set s1 = Sheets("listeleme")
yol = "[B][COLOR=red]c:\data\[/COLOR][/B]"
s1.Hyperlinks.Delete
For Each dosya In nesne.getfolder(yol).Files
c = c + 1
s1.Cells(c + 3, "b") = c
s1.Cells(c + 3, "d") = ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "[" & dosya.Name & "]İLAN BİLGİSİ'!R2C6")
s1.Cells(c + 3, "e") = ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "[" & dosya.Name & "]İLAN BİLGİSİ'!R2C2")
s1.Cells(c + 3, "f") = ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "[" & dosya.Name & "]İLAN BİLGİSİ'!R2C8")
s1.Hyperlinks.Add Anchor:=Cells(c + 3, "g"), Address:=yol & dosya.Name, TextToDisplay:=dosya.Name
Next
End Sub

Sayın Levent bey bir ricam daha olacak. Veri alınacak dosyalardan sizin verdiğiniz hücrelere ilaveten bir hücre ( C26) daha eklemek nasıl yapılabilir. Sizin verdiğiniz c6-c2 ve c8 hücreleri. Yani oluşturduğunuz şablon üzerinde bir hücre ekleme başarısını bile gerçekleştiremedik anlayacağınız:) İnşallah sizlerin katkıları ile bu işi öğreniriz.

C26 daki veriyi hangi sütuna alacaksınız.

Aşağıdaki gibi ilave yapabilirsiniz.

Kod:
Sub verilerial()
Set nesne = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set s1 = Sheets("listeleme")
yol = "[B][COLOR=red]c:\data\[/COLOR][/B]"
s1.Hyperlinks.Delete
For Each dosya In nesne.getfolder(yol).Files
c = c + 1
s1.Cells(c + 3, "b") = c
s1.Cells(c + 3, "d") = ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "[" & dosya.Name & "]İLAN BİLGİSİ'!R2C6")
s1.Cells(c + 3, "e") = ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "[" & dosya.Name & "]İLAN BİLGİSİ'!R2C2")
s1.Cells(c + 3, "f") = ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "[" & dosya.Name & "]İLAN BİLGİSİ'!R2C8")
s1.Cells(c + 3, "I") = ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "[" & dosya.Name & "]İLAN BİLGİSİ'!R26C3")
s1.Hyperlinks.Add Anchor:=Cells(c + 3, "g"), Address:=yol & dosya.Name, TextToDisplay:=dosya.Name
Next
End Sub

Ya var ya siz süpersiniz 2 haftadır yapmaya çalıştığımı ertesi gün ekranda görüyorum. 1 gündür yapmaya çalıştığımı 2-3 dk sonra çözüyorsunuz. Diyecek söz kalmadı valla. :) Teşekkür ederim.....

Rica ederim. Sorununuzun çözülmesinde katkım olduysa ne mutlu bana.

s.a sayın levent hocam ve sagıdeğer hocalarım bu işlemi aynısını ben yapmak istiyorum ancak benim kitaplarımın ismi ile sayfa isim leri aynı örnek kitap adı akd44 sayfa adı da akd44 müşteri hesabı kayderderken hesap adlı kitaba kitap ismini link olarak ilgili kitabın k4 hücresindeki fomülü de yanına atmasını istiyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• ASE.rar
    ASE.rar
    120.5 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
lütfen yardım sayın uzman arkladaşlarım

Lütfen yardım edin arkadaşlar yeni bir konumu açsam acaba

Geri