• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kapalı dosyadan veri alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan spacebar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spacebar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2019 Türkçe
arkadaşlar merhaba. daha önce çok sorulan bir konu ama bana uygun bir şey bulamadım. yardımlarınızı rica ediyorum. yapmak istediğim şudur : buton ile veri belgesinin mizan sayfasına, "mizan" belgesindeki mizan sayfasını kopyalamak ve aynı makroya (veya aynı butona) şu kodları eklemek :

Sub sayıyacevir()
Dim cell As Range
Range("A:A").Select
For Each cell In Selection
If Not IsEmpty(cell) And IsNumeric(cell.Value) Then
cell.Value = CDbl(cell.Value)
End If
Next cell
End Sub

çekilecek verinin ismi mizan olmayabilir. butona tıklayınca aktarılacak dosya yolu çağrılabilir. veriler A: F aralığından A:F aralığına kopyalanacaktır. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Dosyanız eklidir.
Not: "Veri" isimli dosyanız ile "MİZAN" isimli dosyanız aynı klasörde veya dosya yolunda olmalıdır.
Örneğin;ikisi de masaüstünde veya aynı klasörün içinde olmalıdır.

Ekli dosyalar

üstad ellerinize sağlık. mükemmel çalışıyor. ancak farklı yerlerde kullanacağım için dosya yolu göstererek veri almada kodları nasıl düzenlemek gerekir. çok teşekkür ederim.

Macro kodu içinde yer alan
yol = Application.ThisWorkbook.Path
dosya = yol & "\MİZAN.xls"

satırlarında değişiklik yapabilirsiniz.

Örnek:
yol="C:\Users\kullanici\Dosyalar\Muhasebe"
dosya = yol & "\MİZAN.xls" satırında ise "\MİZAN.xls" kısmını başka bir dosya adı yazarak değiştirebilirsiniz.
Ayrıca bilgi almak istediğiniz sayfa adını da
Sheets("Mizan") gördüğünüz yerlerde "Mizan" yerine başka bir sayfa adı da yazabilirsiniz.

üstad cevabınız için çok teşekkür ederim. ama istediğim şey dosya çağırarak aktarmayı yapabilmek. dosyanın ismi herhangi bir şey olabilir. tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyayı deneyin.
Açılan seçim penceresinden dosya seçebilirsiniz.
Sonraki Giriş penceresinden veri alacağınız sayfa adını belirtmelisiniz.
Örnek "MİZAN" dosyasını seçtiğinizde; "MİZAN" sayfasından veri almak istiyorsanız, buna uygun bilgi girmelisiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

üstad merhaba. mükemmel çalışıyor. çok teşekkür ederim. ancak bir sorun var. çektiğim veride 100.01.001 gibi bir rakamı 10001001 olarak yazıyor. bunu düzeltebilirmiyiz.

#1. Nolu mesajınızda kodlara eklenmesini istediğiniz
Sub sayıyacevir()
makrosunu kullanmazsanız sorun çözülür.
Sub al() makrosundaki
en son satırlara doğru yer alan
sayıyacevir
satırını silebilirsiniz, veya başına "tek tırnak" ' işareti koyarak PASİF hale getirebilirsiniz.

tamam üstadım. sorun çözüldü. çok teşekkür ederim.

Sağolun.

Geri