kapalı dosyadan veri alırken sayı ve tarih formatı hatası

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
iki dosyayı da masaüstüne aldım. deneme2 deki yolu

Call Excel_Baglan(SQl, "\\Yedek\yedek\Ekspertiz Yedek\DİĞER\MTDTS YEDEK" & "\DTSyedekSON.xls", "A3") 'Oracleden gelen verileri her say

olarak değiştirdim. sadece. verileri aldı fakat yine tarih ve sayıları almadı.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
iki dosyada masaüstünde ise
aşağıdaki gibi denermisin
birde masaüstündeki deneme2'yi kontrol edermisin doğru olanmı

Kod:
Call Excel_Baglan(SQl, ThisWorkbook.Path & "\DTSyedek.xls", "A3")

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
zaten dosya ilk hali öyleydi. o şekilde dosya çalıştı. fakat yolu değiştirince çalışmadı. o yüzden sordum zaten dts yedek dosyasında herhangi bir değişiklik yaptınız mı diye? kafayı yiycem nasıl oluyor anlamıyorum :D

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
ben hala deneme2 dosyanızın son hali olamayabileceğinden şüpheleniyorum

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
kendi veri tabanımdaki bazı eski ve yeni verileri dts yedek içine kopyaladım. deneme dosyasından veri al denilince 12. satıra kadar hepsini güzel alıyor fakat sonrasında tarih ve sayı olanları almıyor .

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Sorunu buldum,
olayı kolaylaştırmak için A sütununda yer alan verilerden yola çıkalım
Bunların eskileri sayı veri tipinde yenileri metin veri tipinde
Deneme2 ile veri çektiğinizde ilk veri tipinde olanlar yani sadece veri tipi sayı olanlar geliyor

Test etmek için DTSYedek dosyasında boş bir hücreye 1 yazın kopyalayın A3:A21 aralığını seçin sağ tuş özel yapıştır/Çarp seçin böylece A sütununun tamamının veri tipini sayı yapmış olduk,
şimdi bu dosyayı kaydedip kapatın
Deneme2 dosyasını açıp veri çekme işlemini yapın A sütunundaki sayıların sorunsuz gelmiş olması lazım

Aynı şey tarihleriniz içinde geçerli ekranda tarih formatında görünsede Excele göre tarih değil
ADO ile vere çekebilmeniz için kaynak tablonuzdaki bir sutundaki veri tiplerinizin aynı olması gerekir,

Form ile sayfaya veri aktarırken veri tiplerini de dönüştürürseniz sorununuz kalmaz
umarım anatabilmişimdir

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
dediğinizi denediğimde oldu fakat eski verileri bu şekilde ayarlarım ama yeni yani formdan gelecek verileri nasıl bu formatta getirebilirim. 45.mesajdaki dts yedek formunun üzerinde uygulamalı alabilir miyim mümkünse?

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
sizden inanılmaz bir bilgi daha kaptım. "ADO ile vere çekebilmeniz için kaynak tablonuzdaki bir sutundaki veri tiplerinizin aynı olması gerekir" cümlesini şöyle denedim. üstte sayı olan satırları silince diğer tarihler geldi. yani başlangıçta sayı formatında değilde metin formatından başlarsa almaya başlıyor sayı formatında başlarsa sonrasındakileri almıyor. umarım doğru anlamışımdır. yani 12 satırı silince, 13.satır 3.satıra gelince sıkıntı kalmıyor gibi.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
aynen illa sayı olacak diye bir kural yok
metinde olabilir
yeterki sutunun hepsi aynı formatta olsun
ilk 3 hücre metin diğerleri sayı olursa ilk bulduğu biçimi yani sadece metin olan hücreleri getirir

aslında siz zaten sadece form aracılığıyla veri girecekseniz, bir sıkıntı da olmaması lazım zaten girdiğiniz verilerin hepsi aynı tipte olur
isterseniz DTSYedek içindeki tüm verileri silip form aracılığıyla sıfırdan veri girmeye başlayın bir sorun olmaması lazım

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
ÇÖÖÖÖÖZZZZDDDDDÜÜÜÜMMMMMM.....
ilk sütundaki veriyi formda çağırıp tekrar kaydettim. baştaki format aynı olunca tüm verileri aldı. teşekkürler. saygılarımla,

sıkıntı şurdan kaynaklanıyormuş. ilk veri tabanını oluştururken verileri excel üzerinden giriş yapmış sonrasında form ile devam ettirmiştim. ilk hücreler excel sayı formatı olunca diğerlerini almıyormuş.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
eğer kızmassanız birşey daha sormak istiyorum. şöyle bir şey yapabilir miyiz?

deneme isimli dosya içinde olanları tekrar tekrar her güncelleme yapıldığında getirmese dts yedek dosyası üzerine ilave ve üzerinde güncelleme yapılanları ayıklayıp getirebilir mi?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
evet ama bu iş otomatik olmaz
buna göre tasarım yapmanız lazım

mesela bir sutuna yeni ve güncellenen kayıtlar için 1 yazdırırsınız
diğer dosyada kayıtları çağırırken sorguyu
SELECT * FROM .... WHERE SUTUNNO=1 şeklinde yazarsınız

tabi bu işlemden sonra birinci dosyadaki1'leri sıfırlamanız lazım

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
dosya1 dekini 2.dosyadan nasıl sıfırlayabiliriz komutunu alabilir miyim?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
DTSYedek tablosuna her veri kaydettiğinizde/güncellediğinizde her kayıt(satır) için uygun bir sutuna NOW ile zamanı yazdırınız,
Deneme2 dosyasınada her ver çektiğinizde uygun bir hücreye now ile son veri çektiğiniz zamanı yazdırınız, sanırım bunları yapabilirsiniz, sonrasına beraber bakarıs

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
kapalı dosyadan veriyi dts kayıt dosyasına çekiyorum. kayıt dosyasındaki eski kayıt düzenleden forma getiriyorum. sonrasında düzelt dediğimde dts veri dosyasından ilgili satırı güncellemesini istiyorum. bir makro yazdım fakat güncellemiyor. sorun ne olabilir. tekrar manuel güncelleme dediğimde bu dosyaya alıp çoklu kullanım yapmaya çalışacağım. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler. dosyalar ektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-05-2021
Merhaba sayın mturka,
Sözettiğiniz sorunu ben de yaşadım. Bendeki sorun form üzerinden kayıt yaparken bazı verilerin uygun formatta olmaması idi. bunu düzelttikten sonra sorun kalmadı. Anlattıklarınızdan sizde de verileri çektiğiniz kaynakta format sorunu var gibi geliyor bana.
Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-05-2021
Tekrar merhaba,
Ben cevap yazana kadar siz sorunu çözmüşsünüz.:)