Merhabalar,
Daha önce formda araştırırken bulduğum kapalı dosyadan veri alma ile ilgili bir örnekle ilgili bir sorunumu paylaşmak istiyorum.
Aynı klasörde bulunan iki dosyadan, birinden diğerine veri çekilmektedir.
Veriler.xlsx dosyası kapalı dosyadır. Diğer dosyaya aşağıdaki kod ile Veriler.xlx dosyasının Sheet1 sayfasındaki veriler çekilmektedir.
Farkettim ki Veriler.xlsx dosyasındaki nümerik bilgiler kopyalanmasına rağmen, metinsel bilgiler kopyalanmıyor. Metinsel bilgiler boşluk olarak geliyor.
Hem nümerik hem de metinsel bilgilerin eksiksiz olarak kopyalanabilmesi için aşağıdaki kodda düzenleme yapabilir misiniz?
Yardımlarınızı rica ederim.
Sheets("DATABASE").Range("E2:AK1000").ClearContents
Dim Baglanti As Object
Dim rs As Object, rs2 As Object
Set Baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
dosya = ThisWorkbook.Path & "\Veriler.xlsx"
aralık = "[Sheet1$A3:AG1000]"
aralık2 = "[Sheet1$A2:AG3]"
Baglanti.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & dosya & ";extended properties=""excel 12.0;hdr=yes"""
Set rs = Baglanti.Execute(aralık)
Set rs2 = Baglanti.Execute(aralık2)
Range("E4").CopyFromRecordset rs
Range("E3").CopyFromRecordset rs2
Baglanti.Close
Set Baglanti = Nothing
Set rs = Nothing
End Sub
Daha önce formda araştırırken bulduğum kapalı dosyadan veri alma ile ilgili bir örnekle ilgili bir sorunumu paylaşmak istiyorum.
Aynı klasörde bulunan iki dosyadan, birinden diğerine veri çekilmektedir.
Veriler.xlsx dosyası kapalı dosyadır. Diğer dosyaya aşağıdaki kod ile Veriler.xlx dosyasının Sheet1 sayfasındaki veriler çekilmektedir.
Farkettim ki Veriler.xlsx dosyasındaki nümerik bilgiler kopyalanmasına rağmen, metinsel bilgiler kopyalanmıyor. Metinsel bilgiler boşluk olarak geliyor.
Hem nümerik hem de metinsel bilgilerin eksiksiz olarak kopyalanabilmesi için aşağıdaki kodda düzenleme yapabilir misiniz?
Yardımlarınızı rica ederim.
Sheets("DATABASE").Range("E2:AK1000").ClearContents
Dim Baglanti As Object
Dim rs As Object, rs2 As Object
Set Baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
dosya = ThisWorkbook.Path & "\Veriler.xlsx"
aralık = "[Sheet1$A3:AG1000]"
aralık2 = "[Sheet1$A2:AG3]"
Baglanti.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & dosya & ";extended properties=""excel 12.0;hdr=yes"""
Set rs = Baglanti.Execute(aralık)
Set rs2 = Baglanti.Execute(aralık2)
Range("E4").CopyFromRecordset rs
Range("E3").CopyFromRecordset rs2
Baglanti.Close
Set Baglanti = Nothing
Set rs = Nothing
End Sub