• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı dosyadan firmaları kopyalamak

Excel Vers. ve Dili
2007
Ekteki klasör ün içindeki akdeniz dosyasını açmadan, firmalar sayfasının (a1:s5000) , tahsilat dosyasının firmalar sayfasına kopyalanmasını istiyorum. örneklerde aradığımı dulamadım. örnekler çok daha detaylı kendi dosyamda uyarlayamadım. Teşekkürler

Ekli dosyalar

Dosyalarını 2003 formatında xls uzantıl ıeklerseniz daha çabuk yanıt alabilirsiniz.
mesela bende 2007 yok.:cool:

Dosyanız ektdir.:cool:
Tahsilatlar dosyasındaki güncelle butonuna basınız.:cool:
Kod:
Sub aktar_ado_59()
'Tools==>Referenceden acitivex data object library 2.x seçildi
Dim conn As ADODB.Connection, rs As ADODB.Recordset, sat As Long, versiyon As Single
Dim saglayici As String, gelismis As String
If CSng(Application.version) <= CSng("11.0") Then
    sat = 65536
    saglayici = "jet.oledb.4.0"
    gelismis = "8.0"
    Else
    sat = 1000000
    saglayici = "ACE.oledb.12.0"
    gelismis = "12.0"
End If
Sheets("FİRMALAR").Select
Range("A2:S65536").ClearContents
Set conn = New ADODB.Connection
conn.Open "provider=microsoft." & saglayici & ";data source=" & ThisWorkbook.Path & "\AKDENİZ.xls;extended properties=""excel " & gelismis & ";hdr=no;imex=1"";"
Set rs = New ADODB.Recordset
rs.Open "select * from [FİRMALAR$A2:S" & sat & "];", conn, adOpenKeyset, adLockReadOnly
If rs.RecordCount > 0 Then Range("A2").CopyFromRecordset rs
MsgBox "işlem tamamdır." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
rs.Close
Set rs = Nothing
conn.Close
Set conn = Nothing
End Sub

Ekli dosyalar

Evren Bey dosyayı indirdim yalnız olmadı. akdeniz dosyasının içinde firmalara yazdığım bilgiler tahsilat dosyasına kopyalanmıyor

Evren Bey dosyayı indirdim yalnız olmadı. akdeniz dosyasının içinde firmalara yazdığım bilgiler tahsilat dosyasına kopyalanmıyor
Tam açıklama yapmalısınız.Böyle bir şey anlaşılmıyor.
Bende çalışıyordu.
Hatamı verdi?
hata veren satır sarı renge boyanır
o satır buraya copy paste yapın ki görelim ne nedir?.
Sizde excel versiyonu farklı olduğu için olabilir ama yinde baksam iyi olur.
Onada çözümüm var elbet.:cool:
Alt+F8 ile
diğer dosyadan(TAHSİLATLAR dosyasından
Makrolar penceresini açınız
ve oradaki pencerdeki makrıya çift tıklayınız

Makro yazmıştım
ona buton atadım
tahsilatlar dosyasında güncelle butonuna basınız.
Dosyayı güncelledim
2 numaralı mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

rs.Open "select * from [FİRMALAR$A2:S" & sat & "];", conn, adOpenKeyset, adLockReadOnly

bu satır sarı renkle,

Hata dosyasını koyamamışım. Şimdi ekleyebildim.

Ekli dosyalar

• HATA MESAJI.jpg
    HATA MESAJI.jpg
    89.9 KB · Görüntüleme: 11
Hata dosyasını koyamamışım. Şimdi ekleyebildim.

Selamun Aleyküm,

Zip dosyasının içinde açtıgınız için,

Uyarı alıyonuz.

Zip dosyasını masa üstüne kayıt edin.Üzerinde Sağ Tuş / Buraya Çıkartı Tıklatın.

Daha sonra masa üstünde Kapalı dosyadan veri alma diye bir klasör çıkacak
onun içinte tahsilatlar dosyasını çalıştırın...

Ben yaptım problem çıkmadı.

Resimde Ekte...

Evren hocama teşekkürler...

attachment.php

Ekli dosyalar

• adsız.jpg
    adsız.jpg
    92.2 KB · Görüntüleme: 30
Selamun Aleyküm,

Zip dosyasının içinde açtıgınız için,

Uyarı alıyonuz.

Zip dosyasını masa üstüne kayıt edin.Üzerinde Sağ Tuş / Buraya Çıkartı Tıklatın.

Daha sonra masa üstünde Kapalı dosyadan veri alma diye bir klasör çıkacak
onun içinte tahsilatlar dosyasını çalıştırın...

Ben yaptım problem çıkmadı.

Resimde Ekte...

Evren hocama teşekkürler...

İnanamıyorum!
Budamı başıma gelecekti!Pes dooğrusu diyorum başkada bir şey demiyorum!
Biz hiç üşenmiyoruz,kalkıyoruz soruya cevap yazıyoruz ,sayın beyefendi win rar ile sıkıştırılmış klsörü ve dosyayı açmaya üşeniyor.Olurda bu kadarıda olmaz abi .Kusura bakmayın bu sitemi yapmaktan kendimi alamadım.:cool:

Evren Bey win rar dosyasından başından beri çıkarmıştım. sat = 1000000 satırını, sat = 10000 olarak değiştirdim o zaman oldu. isterseniz masaüstüme bağlanıp sizde görebilirsiniz.

Evren Bey win rar dosyasından başından beri çıkarmıştım. sat = 1000000 satırını, sat = 10000 olarak değiştirdim o zaman oldu. isterseniz masaüstüme bağlanıp sizde görebilirsiniz.
Ama vedat beyin tesbiti için bir şey demediniz.Ben o tesbiti kabul ettiğnizi farzettim.Durumun gerçekten öyle olduğunu farzettim.
Neyse kusura bakmayın.
O zaman sat=65536 yapınız.:cool:

Sizin bukadar yardımınıza karşı hala yapamadığım için üzgündüm ve konuyu hala yapamıyorum diye uzatmak istemedim. Sizin yapmış olduğunuz dosyayı başka bir dosya için uyarlamaya çalışıyorum ama gerçekten bunu bile söylemeye hakkımın olmadığını ve uğraşmam çözmem gerek olduğunu düşünüyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Kusura bakmayın,

Evren bey yazmış olduğunuz makro yu başka bir dosya için kullanmak istedim. hata veriyor hata dosyasını ekledim. yapmam gereken farklı birşey var sanırım.

Ekli dosyalar

• HATA.jpg
    HATA.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 8
Evren bey yazmış olduğunuz makro yu başka bir dosya için kullanmak istedim. hata veriyor hata dosyasını ekledim. yapmam gereken farklı birşey var sanırım.
O hata veren satırın üstüne bir açıklama satırı koymuşum gördünüzmü?
Bu hatanın oluşacağını ön gördüğüm için kişilere yardımcı olsun diye yazdım onu.!
İşte orada denileni yapmanız lazım.:cool:

Geri