• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı Dosyadan Döngü Kullanmadan Belirli Hücreleri Almak

Excel Vers. ve Dili
tr
Kapalı olan dosya bağlantı kurduğumu varsayarak Kapali olan Kapali.xls dosyasının "A5, B3, C8" hücrelerindeki verileri Acik.xls dosyasındaki "A2, B3, C5" hücrelerine VBA kullanarak yazdırmak istiyorum.. Hücreleri tamamen rasglele seçilmiş hücreler. Farklı hücrelerden alınmış değerleride aktarabilirim belli değil. Olayın mantığını anlamak istiyorum sadece.. Şimdiden teşekkürler.

Kapalı olan dosya bağlantı kurduğumu varsayarak Kapali olan Kapali.xls dosyasının "A5, B3, C8" hücrelerindeki verileri Acik.xls dosyasındaki "A2, B3, C5" hücrelerine VBA kullanarak yazdırmak istiyorum.. Hücreleri tamamen rasglele seçilmiş hücreler. Farklı hücrelerden alınmış değerleride aktarabilirim belli değil. Olayın mantığını anlamak istiyorum sadece.. Şimdiden teşekkürler.
iki dosyada ayni klasörde olmalı.:cool:
excel4 makro bunun için iyidir.
Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
yol = ThisWorkbook.Path
Range("A2").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[kapalı.xls]Sayfa1'!R5C1")
Range("B3").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[kapalı.xls]Sayfa1'!R3C2")
Range("C5").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[kapalı.xls]Sayfa1'!R8C3")
End Sub

Ekli dosyalar

Üstadlar ellerinize sağlık. Sayenizde excel4 makro diye birşey olduğunu ve kullanımı hakkında fikir sahibi oldum. Evren hocam gönderdiğiniz kodu uyguladım gayet güzel çalışıyor. Korhan hocam ADO ile ilgili verdiğiniz link çok faydalı gerçekten sizede teşekkür ediyorum..

Peki, excel4 makro ile ilgili bulabileceğim başlangıç seviyesinde bir konu dökümanı mevcutmu acaba. Çok makbule geçer hocam eğer öyle bir döküman bulabilir isem..

iki dosyada ayni klasörde olmalı.:cool:
excel4 makro bunun için iyidir.
Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
yol = ThisWorkbook.Path
Range("A2").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[kapalı.xls][COLOR="red"]Sayfa1'!R5C1")[/COLOR]
Range("B3").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[kapalı.xls][COLOR="Red"]Sayfa1'!R3C2")[/COLOR]
Range("C5").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[kapalı.xls][COLOR="red"]Sayfa1'!R8C3")  [/COLOR]
End Sub

Evren Hocam Buradaki konunuzuda inceledim, veri alınan hücre adresini genişletip A1 den AD30' a kadar veriyi al A25'den AD55' kadar yaz dememiz mümkünmü? Bunun için (R:C) kodlarınamı ihtiyacım var?

Evren Hocam Buradaki konunuzuda inceledim, veri alınan hücre adresini genişletip A1 den AD30' a kadar veriyi al A25'den AD55' kadar yaz dememiz mümkünmü? Bunun için (R:C) kodlarınamı ihtiyacım var?
:cool:
Kod:
Sub kapali_aktar_59()
Dim hcr As Range, yol As String
yol = ThisWorkbook.Path
Application.ScreenUpdating = False
For Each hcr In Range("A1:AD30")
    Cells(hcr.Row + 24, hcr.Column) = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[Kapalı.xls]Sayfa1'!R" & hcr.Row & "C" & hcr.Column)
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Veriler aktarıldı." & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub

Hocam Bu kod için çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık.

Geri