• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı dosyadan Advancedfilter yapmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - İngilizce
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba,
Forumu araştırdım ancak bir türlü kendi dosyama uyarlayamıyorum ve anlamıyorum.

Tahmin ettiğiniz gibi kapalı dosyadan advancedfilter yapmak istiyorum.
Aşağıdaki kodu basitçe oluşturdum, burada dosyayı açmadan filtreyi uygulamak istiyorum.
Yardımlarınızı rica ederim.

Sub Makro1()

Range("A1:E9").Select
Range("A1:E9").AdvancedFilter Action:=xlFilterInPlace, CriteriaRange:= _
Workbooks("Kapalı dosya.xlsx").Sheets("Sayfa1").Range("A1:E5"), Unique:=False
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba,

Yapmak istediğinizi tam olarak anlayamadım.
Kapalı dosyadan veri mi getirmek istiyorsunuz?
Kapalı dosyada filtre yaptırmak istemenizin sebebi nedir?

Merhaba Kuvari,
1-Gelişmiş filtre yapmak istiyorum, (yaptım, sorun yok)
2-Yaptığım filtreyi makro ile kaydetmek istiyorum, (yaptım, sorun yok)
3-Makro çalıştırıldığında gelişmiş filtre kriterleri kapalı dosyadan alınsın istiyorum.(yapamadım)

Gelişmiş filtre için kriterleri başka bir dosyada (kapalı dosya.xlsx) olduğu için her seferinde o dosyayı açmam gerekiyor, bunu açmadan yapmam mümkün mü?

Sorunuz ve çözümünüz bana mantıklı gelmedi.
Gelişmiş filtreden sizin yazdığınız kod ile istediğiniz sonuçları elde edemezsiniz.
Gelişmiş filtrenin bir çalışma mantığı vardır, siz kapalı dosyadaki bütün alanları seçmişsiniz.

Ulaşmak istediğiniz sonuç nedir? Sütun1'deki 8 ve 4 olan değerler mi?

Kodu makro kaydederek oluşturdum, şimdi yeniden denedim çalışıyor.
kapalı dosyadaki bütün alanları seçmemin sebebi ordaki verilerin tümünü istemem, tabii ki onların hepsi olmadığı için getirmiyor, bu doğru. Ben kapalı içindeki kriterde 5 sütundaki değerleri de kritere ekledim.

sorun:
"Açık dosya.xlsx" ve "kapalı dosya.xlsx" dosyaları açıkken makro kodu çalıştırdığımda, kapalı dosya içindeki kriterlerime göre uygun olanları açık dosya üzerinde filtreliyor.
Ancak bunu kapalı dosya.xlsx doyası kapalı iken yapamıyorum.

Yapmak istediğinizi anlayamadım, yardımcı olamayacağım.

Merhaba,
Cevap bulacak kimse var mıdır acaba?
Desteğinizi rica ederim.

Merhaba;

Adv.Filter kapalı dosya için geçerli değildir. ADO teknolojisi gerekir. 2005 ten beri üyesiniz ancak forumu pek araştırmamışsınız anlaşılan. ADO bölümünü incelemenizi öneririm.

Burada : http://www.excel.web.tr/f117/

Zeki Gürsoy, yardımınız için teşekkürler,
ilk mesajımda da belirttiğim gibi, araştırdım ancak verilen örnekleri anlamadım, tamamiyle hazır birşeyler aramıyorum, öğrenmeye çalışıyorum,
Önerinizi dikkate alıp yeniden bu bölümü araştıracağım. Ancak dediğim gibi, konu hakkında bilgim az olduğu için anlamakta güçlük çekiyorum, kapalı dosyadan veri almak konusunda incelediğim örnekler çoğunlukla "zaten belli bir bilgiye sahip olan" kullanıcılara göre düzenlenmiş, benim elimdeki örneği karşılamayan sonuçlardı.
İlginize teşekürler.

Merhaba;

Adv.Filter kapalı dosya için geçerli değildir. ADO teknolojisi gerekir. 2005 ten beri üyesiniz ancak forumu pek araştırmamışsınız anlaşılan. ADO bölümünü incelemenizi öneririm.

Burada : http://www.excel.web.tr/f117/

Sanırım benim için çok ileri konular.
Verdiğiniz örnek sayfalardan birşeyler anlamam için daha basit konulardan başlamalıyım.
Sorduğum soruya cevap aramaktan ve çözüm bulmaktan vazgeçtim.

Geri