Arkadaslar merhaba,
Elimde 2 adet dosya var:
1.) Listboxa yazilacak veriler.xlsx --> (simdilik Desktop"imda duruyor)
2.) Userformun oldugu dosya.xlsm --> Icinde Userform ve 1. dosyadan verileri aktarmak icin kullanilacak kodlar bulunuyor.
Yapmak istedigim, 2. dosya acikken, haliyle Userform da acikken, Listbox2'nin degeri(deger olarak stringtolook degiskenini atadim) eger "x" 'e esit olursa (yani If stringtolook.value="x" Then-->
a. otomatik olarak Listbox1 active olsun
b. "Listboxa yazilacak veriler.xlsx" dosyasini acsin
c. A3'ten baslayarak A kolonundaki tüm hücrelerdeki degerleri sira ile Listbox1'e yazsin.
- "Kullanici Listbox1'den sadece 1 adet secim yapabilsin" -
d. "Listboxa yazilacak veriler.xlsx" dosyasini kapatsin
Ben kendimce bir kac kod yazdim.
Kodlar ile kapali olan bir dosya nasil acilir?, adresi nasil belirtilir?, acilan o dosya nasil kapatilir?, listboxa deger atama nasil yapilir? konularini bilmiyorum o acidan yapmak istedigim hicbir seyi gerceklestiremedim.
Örnek dosyalar ektedir.
Yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden cok tesekkür ederim.
Elimde 2 adet dosya var:
1.) Listboxa yazilacak veriler.xlsx --> (simdilik Desktop"imda duruyor)
2.) Userformun oldugu dosya.xlsm --> Icinde Userform ve 1. dosyadan verileri aktarmak icin kullanilacak kodlar bulunuyor.
Yapmak istedigim, 2. dosya acikken, haliyle Userform da acikken, Listbox2'nin degeri(deger olarak stringtolook degiskenini atadim) eger "x" 'e esit olursa (yani If stringtolook.value="x" Then-->
a. otomatik olarak Listbox1 active olsun
b. "Listboxa yazilacak veriler.xlsx" dosyasini acsin
c. A3'ten baslayarak A kolonundaki tüm hücrelerdeki degerleri sira ile Listbox1'e yazsin.
- "Kullanici Listbox1'den sadece 1 adet secim yapabilsin" -
d. "Listboxa yazilacak veriler.xlsx" dosyasini kapatsin
Ben kendimce bir kac kod yazdim.
Kodlar ile kapali olan bir dosya nasil acilir?, adresi nasil belirtilir?, acilan o dosya nasil kapatilir?, listboxa deger atama nasil yapilir? konularini bilmiyorum o acidan yapmak istedigim hicbir seyi gerceklestiremedim.
Örnek dosyalar ektedir.
Yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden cok tesekkür ederim.