• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı Çalışma Kitabından Veri Alma Yardımı

Believing

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Pro 2019 TR 32 Bit
Windows Pro 10 TR 64 Bit
Sayın Uzman Arkadaşlar,

Verilerin bulunduğu "Veriler" isimli çalışma kitabı başka bir işletim programından .xls olarak oluşturuluyor ve hiç bir zaman açılmıyor. Bu çalışma kitabından "ANALİZ" isimli çalıima kitabının "DATABASE" isimli sayfasına veri alınmak isteniyor. Kapalı çalışma kitabının A3:AG3 sütun aralığındaki veriler hem merinsel, hemde rakamsal veriler olup, aylık veya yıllık olarak istenmesi durumunda da daima satı syısı değikenlik göstermektedir. Buna göre kapalı dosyanının A3:AG3 sütun alarlığındaki verilerin, "ANALİZ" isimli çalıima kitabının "DATABASE" isimli sayfanın E3,AK3 aralığındaki sütunlara yazdırılması istenmektedir. Maalesef sitedeki örnek dosyalardan bir sonuç elde edemedim, zira makro konusunda çok yetersizim. Ekteki örnek dosyada detaylı anlatım mevcut olup, siz değerli uzman arkadaşların çok değerli yardımlarını rica ediyorum.

Saygılarımla.

Link:
http://s3.dosya.tc/server12/azlec3/ORNEK_TASARIM.rar.html

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Hızlı çözüm için Örnek dosyanızı dosya yükleme sitelerine de yükleyip link paylaşırmısınız ? Benim gibi altın üye olmayanlar bu şekilde ki ekleri indiremiyor maalesef :(

Sayın bkts34,

Dosya tam istenilği gibi olmuş, ellerinize sağlık, size çok teşekkür ederim.
Extra bir soru soracağım son sütundaki toplamlara göre milliyerleri (toplam başlığı hariç) büyükten küçüğe göre sıralamak mümkünmüdür?
Size yardımınız için tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Sayın bkts34,

Doğru mantık kurmuşsunuz, sadece büyükten küçüğe doğru (Total başlık hariç) sıralama yapmıyor.

Saygılarımla.

Merhaba,

Ülke ülke sıralamak istiyorsunuz anladığım kadarıyla, gün içerisinde bu şekilde çalışıp size geri dönmeye çalışırım biraz yoğunluk söz konusu, yardımcı olmaya çalışacağım.

Sayın bkts34,

Sizi yanlış yönlendirmeyeyim, sıralama şu şekilde olacaktır;
AK Sütununda her ülkeye ait 5 satır var ve bunların toplamına göre büyükten küçüğe göre sıralanmalıdır. En alttaki Total başlıklı kısım yine en altta kalamalıdır.

Saygılarımla.

Merhaba,

Doğru anlamışım, ülke ülke den kastım büyükten küçüğe ülkeler sıralanacak total en altta kalacak yine, gün içerisinde bakmaya çalışacağım,

İyi çalışmalar.

Sayın bkts34,

Konuya gösterdiğiniz ilgi ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Konu intenildiği gibi amacına olaşmıştır.
Size Cuma Gününüzün hayırlara vesile olmasını dilerim.

Saygılarımla.

Rica ederim, iyi günler iyi çalışmalar.

Geri