• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kamera özelliğinin mause ile kaydırılması

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Ekte bulunan dosya açıklamasını yaptığım bir sorum vardı,Kamera özelliği ile toplam alıyorum.Mevcut bulunan formül ile işaretli olan hücrede kamera özellği hareket ediyor,Benim istediğim ise dolu olan satırdan bir sonraki satırda olması
mevcut olan formül ile bu sorun çözülebilirmi?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kodda kırmızı ile yazılan yerdeki rakamları oynayarak size uygun bir pozisyon oluşturabilirsiniz.

İlk rakam ilgili hücrenin bir altında (Satır), ikinci rakam ise ilgili hücrenin 2 sağında (Sütun) göstereceğini söyler.

Bu rakamların eksi değeride olabilir bu durumda isi üstte ve sol tarafında olarak düşününüz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error GoTo Son
ActiveSheet.Shapes("Picture 5").Top = ActiveCell.Offset([B][COLOR=red]1, 2[/COLOR][/B]).Top
Son:
End Sub

Sayın :Necdet YEŞERTENER öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim,Fakat değişikliği uyguladığımda kamera özelliği yine mause ile hareket ediyor,galiba ben yanlış formül ile cevap arıyorum,Aslında kamera özelliğini kullanmadan dolu olan son satıra sütunun toplamını aldırmak.

Merhaba,

Siz kamera özelliği falan deyince asıl soruyu yanlış anlamışım.

Böyle bir durumda Sayın Yurttaş'ın Excel Dersanesinde hazırladığı Veri Listeleri adlı makaleyi okumanızı ve uygulamanızı öneririm.

Siz veri girdikçe altta toplam satırı sürekli kayar.

Geri