• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kalıp hazırlamak ve o kalıbın otomatik tablo hazırlaması?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
ben bir ayakkabı şirketinde istihbarat departmanında çalışıyorum. bizden, sürekli, icra takibi hesaplarının tablolarını, müşteri hesaplarının tablolarını, aksama tablolarını, çek-senet tablolarını istiyorlar.

çalıştığımız sistem SAP ve her seferinde, ben bu bilgileri bir sürü yerden getirerek hazırlamaya çalışıyorum.

vba hiç bilmiyorum. sıfır bilgi sahibiyim. exceli ise, kendi kullandığım kadarıyla biliyorum.

bana bu tip tablolar hazırlayabilmek için neler önerirsiniz?

SAP kullanıyorsanız başka bir şeye ihtiyaç duyacağınızı sanmıyorum.

Sap konusunu bilmiyorum ama;
Excelde dış veri al ile Veri tabanlarından verileri çekebiliyorsunuz.İsterseniz sorgu oluşturup o sorguya görede uyan şartlardaki verileride çekebilirsiniz.:cool:

benim sorunum veri alması değil. belli bir sırada girebilecğim verilerin, önceden hazırlanmış raporlarda gerekli yerlere konması ve bu şekilde tablo hazırlanmasıdır. bunun otomatik olması gerekiyor. veriler zaten ulaşılabilen yerlerde, işin yorucu kısmı aynı işlemleri tekrar tekrar yapmak..

mesela 57 satırlık bir bilgi yığını var. ben SAP'ten güncel bakiye listesini çektiğimde, bu 57 müşteriden 54'ünün bakiyesine ulaşabiliyorum. yani çektiğim satırlarla ilk baştakileri yanyana koyduğumda birbirlerini tutmadıklarını görüyorum. bu durumda da satırlardan hangisi yok hangisi var diye bakmak ve ona göre sıralama yaptırmak çok zamanımı alıyor.

excel bunu otomatik yapsa olmaz mı? mesela her seferinde kendisi iki sütunu da karşılaştırıp eksik olan satırları tespit edip, birbirleriyle tutanları yanyana, diğerlerini de kırmızıy boyayıp listelese, ben de kolayca bunu tablo yapabilsem?

Excelde bu işlemi koşullu biçimlendirme ile kolayca yapabilirsiniz.
Sitede koşullu biçimlendirme diye arama yapınnız.:cool:

koşullu biçimlendirmeyle alakası olduğunu sanmıyorum. renklendirmeden öte, yukarıda da dediğim gibi "mesela her seferinde kendisi iki sütunu da karşılaştırıp eksik olan satırları tespit edip, birbirleriyle tutanları yanyana, diğerlerini de kırmızıy boyayıp listelese, ben de kolayca bunu tablo yapabilsem?"

koşullu biçimlendirmede, aynı değere sahip hücreleri yanyana getirme gibi birşey söz konusu olabiliyor mu?

koşullu biçimlendirmeyle alakası olduğunu sanmıyorum. renklendirmeden öte, yukarıda da dediğim gibi "mesela her seferinde kendisi iki sütunu da karşılaştırıp eksik olan satırları tespit edip, birbirleriyle tutanları yanyana, diğerlerini de kırmızıy boyayıp listelese, ben de kolayca bunu tablo yapabilsem?"

koşullu biçimlendirmede, aynı değere sahip hücreleri yanyana getirme gibi birşey söz konusu olabiliyor mu?

Sanırım yanlış anlama oldu.
Yukarıdaki söylediğinizi ben düşündüm.
Bu isteğinizi makro veya fonksiyonla yapmak mümkündür.
Bir tane küçük bir örnek dosya eklerseniz ve olmuş şeklinide elle yaparsanız. ben size bir VBA kodu yazayım.:cool:

Ben konuyu anlamadım.Risk falan kafam karıştı.:cool:
Sütun olarak konuşursanız daha iyi olur.Siizn kendi aranızda kulandığınız ticari terimleri bizim bilmemiz söz konusu değildir.Ancak sütun ve satır olarak biz olayı çözeriz.:cool:

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub karsilastir_59()
Dim sat1 As Long, sat2 As Long, k As Range, sh As Worksheet
Sheets("Sayfa2").Select
Set sh = Sheets("Sayfa1")
sat1 = sh.Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
sat2 = Cells(65536, "C").End(xlUp).Row
Application.ScreenUpdating = False
sh.Range("A2:F" & sat1).Interior.Color = vbYellow
For i = 10 To sat2
    Set k = sh.Range("A2:A" & sat1).Find(Cells(i, "C").Value, , xlValues, xlWhole)
    If Not k Is Nothing Then
        sh.Range("A" & k.Row & ":F" & k.Row).Interior.ColorIndex = xlNone
        sh.Range("F" & k.Row) = Cells(i, "F").Value
    End If
Next i
sh.Select
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamdır " & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"

End Sub

Ekli dosyalar

Geri