• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kalan stok tablosu hakkında

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhaba,
Ekte Ana liste,sipariş sayfası ve kalan sayfasından oluşan bir excel belgem var.
Benim ihtiyacım olan şöyle bişey,yardımınızı rica ederim,
Ana sayfaya hergün veri giriyorum,veya veri siliyorum yani güncelliyorum,bu yeni bir stok koduda olabiliyor,yada eski bir stok kodunun miktarsal değişimide,ben bu verileri girerken hata yapmamak adına ne gibi bir yönteme başvurabilirim?
(stok kodları ve miktarlarını yurtdısından bir kağıttan giriyorum)

Sipariş sayfasına da veri giriyorum,müşteri isimleriye beraber el ile,burdaki stok kodları veya rakamlar da değişebiliyor,güncelleniyor yani,sorum şu Kalan sayfasında ana liste-sipariş olması için nasıl bir formül olmalı,yani iki sayfanın stok adetlerini birbirinden çıkartıp oraya miktarsal olarak otomatik yazsın,ayrıca yeni kodları da eklesin otomatik olarak,yani otomatik güncellensin.

Ekli dosyalar

kalan stok sayfasında silginin miktarının olduğu hücreye ( verdiğin dosyada C3 hücresi ) aşağıdaki formülü yapıştır.

=(DÜŞEYARA(A3;'ana liste'!A:C;3;0))-(DÜŞEYARA(A3;sipariş!A:C;3;0))

Merhaba,
dediğiniz formulu yapıştırıp aşağıya doğru çekince alt satırlarda hata veriyor,
ayrıca ana listeye yeni bir stok kodu ve miktarı girincede kalan stok sayfasına otomatik aktarmıyor,bilginize

Arkadaşın verdiği formül tamamen örnek dosya üzerinden işlem yapan bir formül. Formüldeki düşeyara formülleri eğer ilgili sayfada o kod yoksa hata verir. Hata vermemesi için kalan stok sayfasındaki tüm stok kodları hem ana listede hem de sipariş listesinde aynen bulunmalıdır. Herhangi bir sayfada o stok kodu bulunmazsa hata verir.

Yeni kodların kalan stokta görünmesi için ise kalan stok sayfasına da o kodları aynen girmeniz gerekir.

Aşağıdaki formülü kalan stok sayfasında C2 hücresine kaydederseniz bir önceki formüldeki gibi yok hatası vermez:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('ana liste'!$A$2:$A$350=A2)*'ana liste'!$C$2:$C$350)-TOPLA.ÇARPIM((sipariş!$A$2:$A$350=A2)*sipariş!$C$2:$C$350)

Bu formülde de Ana listeye yeni eklediğiniz stok kodlarını kalan stok sayfasına da aynen girmeniz gerekir.

Doğrudur. Ayrıca aynı kodtan 1 den fazla varsa ilk bulduğunu getirir. Belki özet tablo ile çözümlenebilir. Aynı sayfaya hem " ana liste " hem "sipariş " sayfalarının özet tablolarını yaparak aynı formülü uygulayabilirsin. Burada formüldeki sayfa referanslarını hücre referansı olarak değiştirmen gerekir.

peki aynı kodları 2 sayfayada eklersem,hata yapmamak için
nasıl bir kontrol yöntemi önerebilirsiniz,açılır list kutusu mesela olabilirmi veya başkası?

Benim verdiğim formül diğer sayfalarda kodun olup olmadığına bakmaz, varsa hesap yapar, yoksa 0 gösterir. Önemli olan kalan stok sayfasındaki kodlardır.

Benim verdiğim formül diğer sayfalarda kodun olup olmadığına bakmaz, varsa hesap yapar, yoksa 0 gösterir. Önemli olan kalan stok sayfasındaki kodlardır.

Peki hocam,ben bu kodları elle giricem ya veya adetleri
bunda hata yapma olasılıgımı aza indirgemek için ne yapabilirim?
sonucta önemli bir tablo bu ,hata olmaması gerekiyor.

Veri doğrulama kullanabilirsiniz. Ana listenin stok kodu listesini seçin ve ad kutusuna bir isim verin örneğin "kodlar". Daha sonra sipariş sayfasında stok kodu girilecek hücreleri seçin ve veri doğrulama menüsünden listeyi, ordan da Kaynak kısmına =kodlar yazın, tamam deyip çıkın. Aynı işlemi kalan stok sayfasında da uygulayın. Böylece her iki sayfada da Ana listede olmayan bir stok kodunu kullanamazsınız.

Burada veri doğrulama çok güzel anlatılmış. son bölümünde (9:50'den itibaren) ad verme ve veri doğrulamada kullanma da var.

Geri