• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kalan Stok Durumu ve Gelen - Giden Stoğun Takibi

Excel Vers. ve Dili
2010-2013
Merhaba,

Ekte gönderdiğim örnek tablodaki gibi bir makroya ihtiyaç durmaktayım. Özet olarak stok takibi gibi gözükse de; işlemlerin nerdeyse tamamı rakamlar üzerinden değil de isimler üzerinden gittiğinden dolayı bir türlü içinden çıkamadım. Dosya içerisinde yapmak istediklerimi yazdım, dosyada makro yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

"Veri süz" fonksiyonunu kullanarak denediniz mi?

Konuyu tam açıklayamamışsınız sanırım onun için yardım gelmiyor. Neden makroda yapmak zorundasınız?. İstediğiniz anladığım şeyse eğer veri süzle çok güzel kullanabilirsiniz

Konuyu tam açıklayamamışsınız sanırım onun için yardım gelmiyor. Neden makroda yapmak zorundasınız?. İstediğiniz anladığım şeyse eğer veri süzle çok güzel kullanabilirsiniz

Veri süzme olayında yapmaya çalıştım ama yapamadım. aynı değerler tekrar tekrar yazılıyor. Mantık tamamen şöyle elimizde elimizde bir stok listemiz var, bunu stoktaki ürünlerin kısa kodları ile düşeyara diyerek gelen ve giden olmak üzere yazdırıyoruz. yani aynı ürünler hem stoğa ekleniyor, hemde stoktan çıkıyor. (gelip -gidiyor)

Benden istenilen şey, örneğin firma seçtiği zaman firmaya ait olan stoğumuzda kalan ürünlerin hangi firmaya ait olduğu,isim, kod ve seri numarası şeklinde listelenmesi, veya tarih ve firma seçildiği zaman söz konusu tarihte giden (veya gelen) ürünlerin listelenmesidir.

Sayı olarak yapabiliyorum bunları ama benden kalan ürünlerin ismi kodu vs istendiği için bir türlü işin içinden çıkamıyorum...

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Sorunumu büyük ölçüde çözmeyi başardım. Kriterlere göre arama vs de yapabiliyorum şimdide şöyle bir sıkıntı var..

Gelen ve Giden olmak üzere 2 tane sayfa var,
Mantıken, elimizdeki bütün stoğu Gelen sayfasına ekledim. Giden sayfasındaki malzemeleri gelen sayfasından düşeyara ile sorgulatıp, bulduklarına "gitti", bulamadıklarına "burada" şeklinde bir formülle elimizdeki stoğa ulaşmaya çalıştım. Bu seferde stoktaki malzemelerin aynısı tekrar tekrar hem gelip hem de gittiği için, gelip giden aynı malzeme gittiyse "burada" geldiyse " gitti" şeklinde ifadeler vermeye başladı. buda benim makro yardımıyla yaptığım arama olayının sonucunu ne yazıkki yanlış verebiliyor.

Sizden ricam gelen ve giden malzemelerde nasıl bir makro kullanmalıyım ki formülde olduğu gibi hata vermesin veya yanlış hesaplamasın..

Yardımlarınız için Şimdiden teşekkür ederim.

Geri