• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kalan gün hesabı

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba arkadaşlar, içinden çıkamadığm bir sorun var
ben işyerimizde senetleri takip ediyorum ve diğer takip edilmesi gereken şeyleri..

dosyamda 12-13 sheetli bir programım var ben bunu kısalttım,
her bir shett i ayrı ayrı girmektense ana menü de mesela en yakın senedin kaç gün kaldğını görmek istiyorum, bu mümkün mü?

Ekli dosyalar

Merhaba İyi Çalışmalar
Dosyanız Ektedir.

Son düzenleme:
Yardımcı sütun kullanarak şöyle yapabilirsiniz:

Örneğin senet ödemeleri 2013'ün K3 hücresine aşağıdaki formülü girin ve aşağıdaki hücrelere kopyalayın:

Kod:
=EĞER(E3<0;"";E3)

Daha sonra Ana sayfada Senet ödemeleri 2013'le ilgili D5 hücresine aşağıdaki formülü girin:

Kod:
=MİN('SENET ÖDEME 2013'!K:K)

bu işlemi her sayfanız için ayrı ayrı yapmanız gerekiyor.

uğraştınız, teşekkür ederim ama ben 1.sayfada görmek istiyorum kalan gün sayısını, yani D sütununda.

Yardımcı sütun kullanarak şöyle yapabilirsiniz:

Örneğin senet ödemeleri 2013'ün K3 hücresine aşağıdaki formülü girin ve aşağıdaki hücrelere kopyalayın:

Kod:
=EĞER(E3<0;"";E3)

Daha sonra Ana sayfada Senet ödemeleri 2013'le ilgili D5 hücresine aşağıdaki formülü girin:

Kod:
=MİN('SENET ÖDEME 2013'!K:K)

bu işlemi her sayfanız için ayrı ayrı yapmanız gerekiyor.

şimdi oldu, çok teşekkür ederim

Şimdide şöyle bir durum oluştu formülü senet ödemeleri 2013'ün K3 hücresine
bütün sayfaya uyguladığımda DEĞER! kelimesi çıkıyor

O haliyle dosyanızı buraya yükleyin bakalım. Bende öyle bir şey oluşmadı.

Fark ettiniz mi bilmiyorum ilk gönderdiğiniz dosya ile şimdi gönderdiğiniz dosya arasında bariz bir fark var: 2. dosyanızda B sütununda bugünün tarihi olan bazı satırlarda (140. satır ve devamı) C sütununda tarih olmadığı için kalan gün sütununda hata vermiş ve dolayısıyla tüm formüller de bu kalan gün sayısına göre olduğundan dosyada hata oluşmuş.

Ya B sütunu dolu ise C sütununu da doldurun;

Ya E3'teki formülü aşağıdakiyle değiştirip aşağıya kopyalayın:

Kod:
=EĞER(C3="";"";C3-B3)

Ya da K3'teki formülü aşağıdakiyle değiştirip aşağıya kopyalayın:

Kod:
=EĞER(C3="";"";EĞER(E3<0;"";E3))

Bir de lütfen örnek verdiğiniz dosya asıl dosyanızdan yapı olarak farklı olmasın ki böyle hatalarla karşılaşmayalım.

şimdi oldu, ben dosyayı kısaltma adına böyle yapmıştım çünkü 4mb civarında, ilgilendiğniiz için çok teşekkür ederim, işimi kolaylaştırdınız

Geri