• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kalan değer den paketlenecek malzemelerin tespiti

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 ProPlus 64 bit
Merhabalar,

a2 satırların da bulunan sipariş noları nı kalan sütunu 0 ise m sütununa paketlenebilir ,l sütununa paketlenebilir sipariş noları ; ayrılarak tek satırda toplanacak şekilde makro yazılabilmesi mümkün müdür ?
yardımcı olabilirseniz çok makbule geçecek çok fazla vaktimi alıyor bu işleri ayırmak.

http://s8.dosya.tc/server2/petm2v/paketlenecekler.xlsx.html

Makrom yetersiz ama formülle istersen yapabilirim

Tabiki Savaş Bey neden olmasın .göz ağrısından kurtulurum en azın dan.

merhaba dosyanızı inceledim farklı girilen sipariş no'larına aynı olabiliyor mu yoksa rastgele hazırlanmış bir dosyamı bu? ona göre göndereceğim,
aynı olabiliyor ise aynı sipariş kodu farklı satırlarda bazen aynı anda paketlenebilir görünmekte, m sütununa bu aynı olan stok no her satır için ayrı ayrı yazsın mı,

Savaş Bey ,

şöyle anltamaya çalışayım ,her sipariş satırının bir nosu var ,ama aynı.

örnek Y100000350 siparişinin 10 satırı var eğer 10 satırın kalan miktarı (ı sütunu)sıfırlandı ise m sütununda ki Y100000350 sipariş satırların daki 1 satıra paketlenebilir yazdırılabilir mi ?

m sütunundaki paketlenebilir yazılarına karşılık gelen sipariş noları n stünunun 1 inde aralarına ; eklenerek birleştirilebilir mi ?

Yani Y100000350 siparişinin biri değil tamamı 0 yazdığında paketlenbilir yazacak. Bu siparişi n herhangi biri 0 dan farklıysa paketlenebilir yazmicak. dogrumu anladim

Günaydın Savaş Bey , evet aynı bu şekilde anlatmak istemiştim ,Sipariş tamamlandığında paketlenebilir ancak.

Üstadlar,

Savaş Bey sağolsun konuyu formül ile çözdü fakat 5000 satıra yakın ve 6 formül olduğu için pc çok kasıyor ve excel sayfalarını kopyalamak zorunda kalıyorum bu işi makro ile çözümleyebilmek mümkün müdür yardımcı olabilir misiniz ,teşekkürler .

merhaba sizin isteğiniz üzerine 60.000 e kadar formüllemiştim.
eğer ihtiyacınız 5000 satırlık ise gizlenen sütunlarıda açıp m,n,o,q,r sütunlarındaki 5000 den fazlaki formülleri silin. makro gelene kadar dosyanızı biraz rahatlatır

Son düzenleme:
üstadlar makro hakkın da yardımcı olabilmeniz mümkün müdür .?

elinize sağlık savaş Bey çalışıyor.

Geri