• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

izinli olduğu tarihlerde aynı kişiye tarih içinde izin yazılmasın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mozdem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Windows 2011 TR
MS Office 365 TR - 64bit

VBA, Selenium ve VBS
Ahmet Korkmaz 15/06/2009 ila 02/07/2009 tarihler arası izin alıyor. 23. satıra Ahmet Korkmaz adı ile izinli tarihlere rastlayan günlerde izin yazılmak istendiğinde.

1- MsgBox ile uyarsın.
2- Bu şekildeki Mükerrer denilebilecek kayıtların satırları renklensin.

Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Halit Bey;

İlk önce teşekkür ederim. Göstermiş olduğunuz linkteki konudaki excel programı gayet ileri seviyede Excel bilgisi olan kişi tarafından yapılmış.çok güzel de olmuş. Ancak benim istediğim sorunun cevabını ya ben içinde göremedim yada anlamadım.
ilginize teşekkür ederim.

sayın halit bey ilgili dosyada 2010 yada 2008e girildiginde ve bazı butonlar calısırken hata vermekte yalnız çok guzel çalısma çıkarılmıs bunun için teşekkurler

İlk önce teşekkür ederim. Göstermiş olduğunuz linkteki konudaki excel programı gayet ileri seviyede Excel bilgisi olan kişi tarafından yapılmış.çok güzel de olmuş. Ancak benim istediğim sorunun cevabını ya ben içinde göremedim yada anlamadım.
ilginize teşekkür ederim.

aslında göndermiş olduğum linkte sorunuzun cevabı farklı olarak vardı göremediniz herhalde sizin uygulamanıza aktardım bir bakınız
tatiller sayfasındaki zarı renkli yerlere mutlaka dini bayram tatillerini yazmanız gerekir aksi taktirde hesaplama dışı kalacaktır

Son düzenleme:
sayın halit bey ilgili dosyada 2010 yada 2008e girildiginde ve bazı butonlar calısırken hata vermekte yalnız çok guzel çalısma çıkarılmıs bunun için teşekkurler

oradaki düzenek yılları komut düğmesiyle değiştirdiğiniz vakit veya her yeni yıla girildiğinde bir kereye mahsus takvim sayfasında dini günleri güncelle komut düğmesine tıklamanız gerekiyor

aslında göndermiş olduğum linkte sorunuzun cevabı farklı olarak vardı göremediniz herhalde sizin uygulamanıza aktardım bir bakınız
tatiller sayfasındaki zarı renkli yerlere mutlaka dini bayram tatillerini yazmanız gerekir aksi taktirde hesaplama dışı kalacaktır

Hocam, ellerinize sağlık, sorumun cevabı için zaman ayırdınız. Ancak cevabınızı

Function kullanarak ypmış ve Function içine Bayram tatillerini yerleştirmişsiniz. Bu durumda kullanıcı her bayram değişikliğinde VBA içine girip Function içindeki değerleri değiştirmesi gerekiyor. Bu sorunun çözümünü makrolar ile yapılırsa benim için daha işlevsel olacak. vermiş olduğunuz cevapta ilerde düşündüğüm programdaki diğer sorulara ışık tuttu. Emeğiniz için teşekkür ederim.

Hocam, ellerinize sağlık, sorumun cevabı için zaman ayırdınız. Ancak cevabınızı

Function kullanarak ypmış ve Function içine Bayram tatillerini yerleştirmişsiniz. Bu durumda kullanıcı her bayram değişikliğinde VBA içine girip Function içindeki değerleri değiştirmesi gerekiyor. Bu sorunun çözümünü makrolar ile yapılırsa benim için daha işlevsel olacak. vermiş olduğunuz cevapta ilerde düşündüğüm programdaki diğer sorulara ışık tuttu. Emeğiniz için teşekkür ederim.

iyi analiz edememişsiniz tamamen tam tersi bir durum

tatiller sayfası B10 dan B16 ya kadar olan bölüme yanlızca dini bayram günlerini yazman yeterli olacak sistem diğer günleri yani diğer tatil günlerini otomatik görecektir VBA içine hiç bir zaman girmiyeceksiniz.

iyi analiz edememişsiniz tamamen tam tersi bir durum

tatiller sayfası B10 dan B16 ya kadar olan bölüme yanlızca dini bayram günlerini yazman yeterli olacak sistem diğer günleri yani diğer tatil günlerini otomatik görecektir VBA içine hiç bir zaman girmiyeceksiniz.

Hocam
sizin göndermiş olduğunuz dosyayı tekrar tekrar inceledim. Sonuç benimki ile aynı izin dönüşleri veriyor. İnceleyebilirmisiniz. Yani bayramları atlamıyor.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

dosyayı yeniden gönderiyorum
dosya aşağıdaki mesajda

bakıyorum yetiştirebilirsem hemen göndereceğim

ekli dosyaya bir bakarmısınız.
dosya aşağıdaki mesajda

ekli dosyaya bir bakarmısınız.

Teşekkür ederim. İstediğim formül olmuş. Ancak ufak bir nokta var. 15/9/2009 da 4,5,6,7,8 gün izin aldığı sürece 23/09/2009 tarihinde işe başlaması gerekiyor. Yani İzin arasına bayram yada tatil girse izinden düşülüyor.Memur izini.

Bu durumu ylnızca koddaki değişiklik yapacağım teri gösterirseniz memnun olurum.

Teşekkür ederim. İstediğim formül olmuş. Ancak ufak bir nokta var. 15/9/2009 da 4,5,6,7,8 gün izin aldığı sürece 23/09/2009 tarihinde işe başlaması gerekiyor. Yani İzin arasına bayram yada tatil girse izinden düşülüyor.Memur izini.

Bu durumu ylnızca koddaki değişiklik yapacağım teri gösterirseniz memnun olurum.

memurlarda izin günleri bayram tatiline gelsede düşme olmuyor değilmi ancak göreve başlama tarihi bayram veya tatil gününe denk gelirse takip eden ilk iş günü görevine başlaması gerekiyor böyle değilmi

birde buna bakabilirmisin

memurlarda izin günleri bayram tatiline gelsede düşme olmuyor değilmi ancak göreve başlama tarihi bayram veya tatil gününe denk gelirse takip eden ilk iş günü görevine başlaması gerekiyor böyle değilmi

birde buna bakabilirmisin

Teşekürederim eline sağlık.

işlemin akışını siz biliyorsunuz tatiller sayfasında E9 hücresine başlangıç yılını yazınız 2 yıla ait veriler tabloya gelecektir bundan sonrası sayfa1 de işlevlerle ilgili

kolay gelsin iyi akşamlar

Ekli dosyalar

Geri