• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İzin takip tablosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sward175
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sward175

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Microsoft Office Professional Plus 2016
Herkeze Günaydın,
İşiniz aydın , gününüz aydınlık olsun.
Ekli dosyada izin kullanım tablosu yapmak istiyorum sayfa başındaki hesaplamaları forum içinde bulduğum örneklerden yararlanarak yaptım bunun üzerine ilave etmek istediğim, izinine çıkış tarihi" ve "kullanılacak izin giünü" yazıldığında aşağıdaki listede o günden başlayarak " kullanılacak izin günlerini renkli işaretlendirilmiş olan tatil günleri hariç örnekteki gibi numaralandırıp, renklendirmesini ve izinin bitiş gününden sonraki çalışma gününde "İŞBAŞI" uyarısını vermesi hazırlamak istiyorum.

Saygılarımla,

sward175

Ekli dosyalar

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin...

Son düzenleme:
Sayın: sakman26

Yardımınız için teşekkürler ederim.

Hoşçakalın,

sward175

Sayın Sakman,

Tekrar merhaba,
Resmi tatil ve dini tatil günlerini de eklemeniz mümkün mü ?

Hoşçakalın,

selam,
eki inceleyiniz...
kolay gelsin...

Son düzenleme:
Sayın : sakman26,

Tekrar vermiş olduğunuz yardım için teşekürlerimi sunarım,

Hoşçakalın,

sward175

Sayın: sakman26,
Özür dileyerek tekrar bir konu hakkında yardımınızı rica ederim.
Diyelim ki H sütunundaki kişi işte bir yılını doldurmamış olsun ( örnek işe başlama tarihi 12.06.2012) burada hata veriyor bu konuda tekrar yardımınızı rica ederim.

Hoşçakalın,

sward175

selam,
en üst satırdaki ( G kolonu için )
=EĞER(G9>=50;20;EĞER(G9<18;20;(EĞER(VE(G7>=$L2;G7<=$M2);$O2;(EĞER(VE(G7>=$L3;G7<=$M3);$O3;(EĞER(VE(G7>=$L4;G7<=$M4);$O4;İzin hakkı yok.))))))))
formülünüzdeki , İzin hakkı yok. ibaresi tırnak içinde yazılmalı. Yani
=EĞER(G9>=50;20;EĞER(G9<18;20;(EĞER(VE(G7>=$L2;G7<=$M2);$O2;(EĞER(VE(G7>=$L3;G7<=$M3);$O3;(EĞER(VE(G7>=$L4;G7<=$M4);$O4;"İzin hakkı yok.")))))))) şeklinde olmalı.....
Bu durumda , kalan izin Gün formülü hata verecektir. Çünkü =G2-G5 yazılmaktadır. Bu formülü de =EĞER (G2="İzin hakkı yok.";"";G2-G5 şeklinde revize ederseniz , orayı da boş bırakacaktır.

Dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise, Kullanılacak izin gün hücresi :
Çünkü burayı boş bırakmayın ve "0" da yazmayın. Çünkü aşağıda formüllerde burayı referans alıyor. YOK yazın , herşey normal....

Sayın: sakman,

Önerdiğiniz formulü dosyamda uyguladım ve beklediğim sonucu verdi.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

sward175

Sayın sakman26,

5 nolu mesajda ilave yapmış olduğum İzinin 2 ayrı parçada kullanılması durumunda formulasyonu nasıl düzenlemek gerekiyor bu konuda yardımınızı rica ederek tekrar teşekkürlerimi sunarım,

Saygı ve selamlarımla,

sward175

selam,
geç cevap verdiğim için kusuruma bakmayın..
dokumanınızda , izinin 4 defaya kadar kullanılabilmesi için (siz iki defada demiştiniz), çalışma yaptım.Şu anda gönderemiyorum. Akşam eve dönünce gönderebilirim.Zira dosya boyutu 500 den fazla ve şu anda sıkıştırma imkanım yok...
kolay gelsin....

Sayın sakman26,

Düşünceniz ve emeğiniz için teşekkür ederim.

Geç olması çok önemli değil değer verip ilgilenmeniz bile yeterli yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hoşçakalın,

sward175

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin...

Son düzenleme:
hakediş izin hakkının düzetilmesi ile ilgili

selam,
en üst satırdaki ( G kolonu için )
=EĞER(G9>=50;20;EĞER(G9<18;20;(EĞER(VE(G7>=$L2;G7<=$M2);$O2;(EĞER(VE(G7>=$L3;G7<=$M3);$O3;(EĞER(VE(G7>=$L4;G7<=$M4);$O4;İzin hakkı yok.))))))))
formülünüzdeki , İzin hakkı yok. ibaresi tırnak içinde yazılmalı. Yani
=EĞER(G9>=50;20;EĞER(G9<18;20;(EĞER(VE(G7>=$L2;G7<=$M2);$O2;(EĞER(VE(G7>=$L3;G7<=$M3);$O3;(EĞER(VE(G7>=$L4;G7<=$M4);$O4;"İzin hakkı yok.")))))))) şeklinde olmalı.....
Bu durumda , kalan izin Gün formülü hata verecektir. Çünkü =G2-G5 yazılmaktadır. Bu formülü de =EĞER (G2="İzin hakkı yok.";"";G2-G5 şeklinde revize ederseniz , orayı da boş bırakacaktır.

Dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise, Kullanılacak izin gün hücresi :
Çünkü burayı boş bırakmayın ve "0" da yazmayın. Çünkü aşağıda formüllerde burayı referans alıyor. YOK yazın , herşey normal....
merhaba
emeğinize sağlık aradığım dosyayı buldum. son düzeltmeleride c sütununda uyguladım fakat farkettimki hakkediş tarihi doğru göstermiyor, izin hakkı olmayanın nasıl izin hakkedişi düzeltilebilir?

Ekli dosyalar

Geri