• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İzin Tablosu Hk

Excel Vers. ve Dili
2013
Değerli ustalar merhaba.
Ek'teki tabloda sayfa2 deki "İzin Miktarı" satırının verisini sayfa1 deki "I" sütununda kişinin kullanılabileceği sütunundan almasını istiyorum. Fakat şöyle bir problem var. sayfa2 de görüldüğü gibi bazı çalışanda 3 satır, bazı çalışanlarda 5 satır var, bu da kullandığı izin sayısından kaynaklanıyor. Bu nedenle "İzin Miktarı" satırının verisi sabit sütunda fakat farklı satırlarda. Bu veriyi nasıl alabilirim.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

selam,
sayfa yapısının hep aynı olacağını varsayıyorum. Yani her sicil no sonunda TOPLAM satırı var kabul ediyorum. sayfa2 de de E4 hücresinde Sicil no yazıyorsa;
İzin Miktarı için;
=ÇOKETOPLA(Sayfa1!$E:$E;Sayfa1!$A:$A;$E$4;Sayfa1!$D:$D;"TOPLAM")
Kullanılan izin miktarı için;
=ÇOKETOPLA(Sayfa1!$G:$G;Sayfa1!$A:$A;$E$4;Sayfa1!$D:$D;"TOPLAM")
formüllerini kullanabilirsiniz..
Kalan izin miktarı için ise ;
ister İzin Miktarı - Kullanılan izin miktarı şeklinde formüle edin , isterseniz aynı mantıkla
=ÇOKETOPLA(Sayfa1!$I:$I;Sayfa1!$A:$A;$E$4;Sayfa1!$D:$D;"TOPLAM")
formülünü kullanın..
kolay gelsin..

Üstad teşekkür ederim.
Sadece hafta tatili konusunda sorun yaşıyorum. Hafta tatili hafta içi herhangi bir gün olanlarda var ve değişken. Onun için manüel hafta tatilini yazarak formüle nasıl ederim. Çünkü hafta tatili izinden sayılmıyor.

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Selam.
Excel konusunda ultra süpersiniz :bravo:
Benim yapmak istediğim biraz daha sade bir çalışma. Ek'te son halini gönderiyorum. Sayfa 2 de Haftalık izin gününü yazdığımda hesaplamayı yapsın istiyorum.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

selam,
dosyanız ek tedir. İnceleyiniz..
kolay gelsin...

Son düzenleme:
selam,
rica ediyorum. İnce düşünceleriniz için ben teşekkür ediyorum.
kolay gelsin..

Geri