• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İzin listeleme

mcetinkaya65

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 türkçe
Formda Necdet YEŞERTENER in hazırladığı bir çalışmayı buldum.Ama bunu benim kendi proğramıma uyarlayamadım.Aynı mantıkla İzin izlenimindeki izinlerin Yıl içindeki aylardaki günlere dökümünü uyarlayabilirmiyiz.300kişilik bir personelimiz var.Listeleme sınır koymadan yapılabilinirse iyi olur.Yıl içinde bir personel farklı tarihlerde birden çok da izin alabilir.İzin olan benim dosyam Diğeri
Necdet YEŞERTENER in dosyası
Selamlar..

Özür dilerim ama benim izin dosyasındaki sayfa1 Ay olarak değişmesi gerekiyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İzin onayladı ise şartı olamadan(hiç bir şart olmadan) o listedeki isimleri listeye aktar butonuna tıklayınca Ay sayfasının uygun tarihleri arasına yerlerine aktarması.
Mümkün mü? bilmiyorum ama o listeye yazılan isimin direk aktarılması da daha ala.

Son düzenleme:
Merhaba,

Kodların sizin dosyanıza uyarlanmış hali :

Onay (N sütunu) şartı aranmak istenmiyorsa Kırmızı olan satırları silebilirsiniz.

Kod:
Sub Izin_Listele()

Dim i   As Integer, _
        j   As Date, _
        Gun As Integer, _
        Ay  As Integer, _
        si  As Worksheet, _
        sa  As Worksheet

Set si = Sheets("izin izlenimi")
    Set sa = Sheets("Ay")

si.Select

On Error Resume Next

sa.Range("B2:M32").ClearContents

For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row

[B][COLOR=red] If Not Cells(i, "N") = "" Then[/COLOR][/B]  'İzin Onaylandıysa Aktar
            For j = Cells(i, "C") To Cells(i, "D")
                Ay = Month(j) + 1
                Gun = Day(j) + 1
                If sa.Cells(Gun, Ay) > "" Then
                    sa.Cells(Gun, Ay) = sa.Cells(Gun, Ay) & Chr(10) & _
                    Cells(i, "A")
                Else
                    sa.Cells(Gun, Ay) = Cells(i, "A")
                End If
            Next j
        [B][COLOR=red]End If[/COLOR][/B]

Next i

sa.Select
    MsgBox "Listeleme Tamamlanmıştır....", vbInformation, "Necdet YEŞERTENER ---> [URL="http://www.excel.web.tr/"]www.excel.web.tr[/URL]"

End Sub

Ekli dosyalar

Güle güle kullanınız. Hoca sayılmayız da idare ediyoruz işte :)

Bilgisayarı neden bu kadar kasıyor çok ağır bir makromu? i7 işlemcili bilgisayarın cpu su hiç %40 ı geçmemişti bu işlemde %100 kullanıma ulaştı buna ragmen 10-15 dakikada bitiriyor.Bilgisayar dondu zannediyorsun.Bu işlemi daha kolay yapma yolu var mı?

Herhangi bir fikrim yok, Dosya çok mu büyük?

250 satır civarıydı makrolanıp listelenmesi istenilen.

Aslında çok ta fazla bir veri yok, o kadar uzun sürmemesi gerekir. İlginç. Dosyayı görmeden yorum yapamayacağım.

Sayfa gönderilme mb ın üstünde onun için gönderemiyorum. 5 modül ve 1 sayfada makro var.7 sayfanın hemen hemen hepsinin çeşitli yerlerinde formüller var.Bu son modül e kadar hiç bir yavaşlama yok tu.Belki diğer makrolarla çakışmış ola bilir.Size de zahmet verdik.Bilginize sağlık.

rica ederim. birde şunu deneyin eğer çok hesaplanacak hücre varsa hesaplamayı otomatiğe alıp öyle makroyu çalıştırın.

Sayın Necdet Yeşertener,
Yukarda hazırladığınız proğrama nasıl bir şeyler ekleyelim ki,resmi tatilleri,dini ve milli bayramları da işaretletip,bir memurun izinleri ve tatilleri hariç mesayi günlerini hesaplayabilelim.Örnek:Bir memur istediğimiz bir ay içersinde net olarak kaç gün çalışmış.
Saygılarımla.

Son düzenleme:
Geri