• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İzin günü hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Arkadaşlar Merhaba,

Çalıştığım kurumda yapmam gereken bir iş var. Bu işi manuel yapıyorum ama excel ile otomatize edilebilir diye düşünüyorum. Yapmam gereken izin başlangıç ve bitiş tarihleri arasında kaç gün izin kullanıldıgının hesabını yaptırmak. Burada kritik nokta, eğer izin çarşamba başlayıp pazartesi bitiyorsa cumartesi izin gününden sayılıyor ancak çarşamba başlayıp cuma biterse cumartesi-pazar izin gününden sayılmıyor. Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler. Bu arada konu açmadan aşağıdaki konuyu inceledim fakat dosyada hangi hücreye basarsanız hata veriyor. Test dosyamı ekte iletiyorum. Saygılarımla..

http://www.excel.web.tr/f136/zin-takip-caly-masy-t70216/sayfa4.html

Ekli dosyalar

Ekteki Kodları incelermisiniz.

Kod:
Function İZİN_HESAPLA(İlk_Tarih As Range, Son_Tarih As Range)
    Dim SD As Worksheet, X As Date, Gün_Kontrol As Byte, Tatil As Double

If İlk_Tarih = "" Or Son_Tarih = "" Then
        İZİN_HESAPLA = 0
        Exit Function
    End If

Application.ScreenUpdating = False
    Application.Volatile True

For X = CDate(İlk_Tarih) To CDate(Son_Tarih + 1)
        Gün_Kontrol = Weekday(X, vbSunday)

If Gün_Kontrol = 1 Then
            Tatil = Tatil + 1
        End If
    Next

İZİN_HESAPLA = CDate(Son_Tarih + 1) - CDate(İlk_Tarih) - Tatil

Application.ScreenUpdating = True
End Function

Hüseyin Bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben bu kodların nasıl eklenip nasıl çalıştırılacagını henüz bilmiyorum. Ekteki dosyaya bunu senkronize edip paylaşabilir misiniz rica etsem?

Öncelikle emeğinize teşekkür ederim ancak yaptığınız hesaplama ne yazık ki benim istediğim formatta değil. İki tarih arasındaki farkı alıyor ancak cumartesi pazar'ları da izin almış gibi sayıyor sizin eklediğinizde.

Merhaba,

Merakımdan soruyorum. Kişi Perşembe günü başlayıp Pazartesi bitirse durum ne olur?
Ya da Perşembeden başlayıp bir sonraki haftayı da içeren bir izin kullansa, cumartesi sayılır mı sayılmaz mı?

Yoksa 1 haftadan fazla izin vermeyiz mi diyorsunuz?

Bana göre eksik bilgilendirme var, ya da bana öyle geliyor.

İşçi İzin Hesabı

Kardeş Başlama tarihini yaz İzin süresini yaz Bu işini Görür sanırım

Ekli dosyalar

Merhaba,

Merakımdan soruyorum. Kişi Perşembe günü başlayıp Pazartesi bitirse durum ne olur?
Ya da Perşembeden başlayıp bir sonraki haftayı da içeren bir izin kullansa, cumartesi sayılır mı sayılmaz mı?

Yoksa 1 haftadan fazla izin vermeyiz mi diyorsunuz?

Bana göre eksik bilgilendirme var, ya da bana öyle geliyor.
Necdet Bey Merhaba, öncelikle ilginize teşekkür ederim. Sorunuzun cevabı şu şekilde, kişi perşembe başlayıp pazartesi gününe kadar izin alıyorsa izin gün sayısı 4 oluyor. (Perş-Cuma-Cmts-Pazartesi) Dolayısı ile cumartesi sayılmış oluyor. İzin süresiyle ilgili herhangi bir kısıtlama yok, hakedilen gün kadar izin girilebilir.

Öncelikle emeğinize teşekkür ederim ancak yaptığınız hesaplama ne yazık ki benim istediğim formatta değil. İki tarih arasındaki farkı alıyor ancak cumartesi pazar'ları da izin almış gibi sayıyor sizin eklediğinizde.

Merhaba sizin dosyanızda yazdığınız rakamların bire bir aynı oalrak hesaplıyor. benim size verdiğim formul cumartesi dahil pazarlar hariç olarak işlem yapıyordu?

26.07.2012 ile 30.12.2012 tarihleri arasında size sonuç olarak

26 Perşembe , 27 Cuma ,28Cumartesi ,30 Pazartesi olmak uzere sonucu 4 olarak verir.

sizin istediğiniz işlemin yukarıdaki orneklemede kaç çıkması gerektiğini soylerseniz formulleri ona gore değiştirelim.

Hüseyin Bey yolladıgım test dosyasındaki açıklamaya bakarsanız bana verilen iki tarih arasındaki günlerin kac tanesi haziran ayına denk gelmiş onun bulunması gerekmekte. Burada da tarihler arasındaki cumartesiler sayılırken pazarlar sayılmayacak. Sizin yazdığınız formülde 23 Mayıs 8 Haziran arasını 18 gün olarak almış. Mayıs ayındaki günleri de sayıyor yani :( Yazacağınız formülde ay'ı da seçmeli yapabilirseniz çok makbule geçer. Örneğin bir hücreye 06 yazınca hazirandaki günler, 07 yazınca temmuzdaki günler gibi. Şimdiden teşekkürler...

Hüseyin Bey yolladıgım test dosyasındaki açıklamaya bakarsanız bana verilen iki tarih arasındaki günlerin kac tanesi haziran ayına denk gelmiş onun bulunması gerekmekte. Burada da tarihler arasındaki cumartesiler sayılırken pazarlar sayılmayacak. Sizin yazdığınız formülde 23 Mayıs 8 Haziran arasını 18 gün olarak almış. Mayıs ayındaki günleri de sayıyor yani :( Yazacağınız formülde ay'ı da seçmeli yapabilirseniz çok makbule geçer. Örneğin bir hücreye 06 yazınca hazirandaki günler, 07 yazınca temmuzdaki günler gibi. Şimdiden teşekkürler...

Dosya ekte bir inceleyin formulun sonundaki kısıma ay belirtiyorsunuz Sayısal olarak.

birde ekteki linki bir inceleyin isterseniz.

http://www.excel.web.tr/f47/haftasonu-haric-iki-tarih-arasyny-hesaplama-t115703.html

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Hüseyin beyin verdiği linkte Sn. yurttas beyin harika çözümü var.

Oradaki formülü sizin dosyanıza uyarlarsak;

H1 hücresine kontrol etmek istediğiniz tarihi (mesela; 01-06-2012 gibi) yazın.

Son olarak G2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=MAK(0;TAMİŞGÜNÜ(MAK(H$1;$C2);MİN(TARİH(YIL(H$1);AY(H$1)+1;0);$D2)))

Dosya ekte bir inceleyin formulun sonundaki kısıma ay belirtiyorsunuz Sayısal olarak.

birde ekteki linki bir inceleyin isterseniz.

http://www.excel.web.tr/f47/haftasonu-haric-iki-tarih-arasyny-hesaplama-t115703.html

Çok teşekkürler Hüseyin bey istediğim şey tam olarak buydu. Ellerinize sağlık.

Korhan Bey size de teşekkür ederim. Hüseyin Bey'in yaptığı işimi görecektir. Emekleriniz için saolun..

Geri