ithalat maliyeti

Excel Vers. ve Dili
xp2000
Arkadaşlar Öncelikle iyi akşamlar diler, yardım edecek değerli arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. İthalat maliyetlerini görebileceğim ithalat yapan bir çok arkadaşında işine yarayabilecek bir proğrama ihtiyacım var.ekte bulunan dosyada bence olması gerekn maliyet unsurlarını oluşturanm giderler var. İthalat arkadaşlarında eklenmesini istedikleri eksik gördükleri yerleri söyleyerek tamamlanacak güzel bir çalışma ortaya çıkacak inşallah. Siz değerli arkadaşların yardımını rica ediyorum.

Saygılarılma,

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Sayın rechy
Otomatik işgören birşeyler yaratmak için baya bir eklenti gerek. İlk resimde bu ağırlığını hissettiriyor. GTİP bir liste olarak arka planda olmalı ki eşya tanımı seçilerek gelsin ve sevk-menşei ayrıca teslim ve ödeme şekli de takip etsin . Bir ithalat firmasında ( geniş kapsamlı değilse) ithal edilen ürün ve GTİP ile takip eden bilgileri çok değişmez. En azından 10-15 gerçek veri taşıyan bir liste gönderebilir misiniz? Daha sonra diğer sabit bilgileri de mal cinsine göre gerçek olarak istemek gerek zira kullanan programın doğru yaptığını varsayar ki bu hem çok iyi hem de hata varsa çok riskli bir konu.
Bir ucundan başlayalım ...

Excel Vers. ve Dili
exel 2002
Sayın rechy
Otomatik işgören birşeyler yaratmak için baya bir eklenti gerek. İlk resimde bu ağırlığını hissettiriyor. GTİP bir liste olarak arka planda olmalı ki eşya tanımı seçilerek gelsin ve sevk-menşei ayrıca teslim ve ödeme şekli de takip etsin . Bir ithalat firmasında ( geniş kapsamlı değilse) ithal edilen ürün ve GTİP ile takip eden bilgileri çok değişmez. En azından 10-15 gerçek veri taşıyan bir liste gönderebilir misiniz? Daha sonra diğer sabit bilgileri de mal cinsine göre gerçek olarak istemek gerek zira kullanan programın doğru yaptığını varsayar ki bu hem çok iyi hem de hata varsa çok riskli bir konu.
Bir ucundan başlayalım ...
Sayın cems,

Gtip listesini ekliyorum.umarım yardımı olur.

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Başlangıç yapısı olarak böyle bir şey düşündüm. Konular ve ayrımları multipage üstünde, ileri geri yapmak zor olmaz. Henüz kodlar yazılmadı sadece arayüz örneği, bu şekilde ilerlemek herkes için kullanışlı olur mu?

dosya güncellendi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
xp2000
Başlangıç yapısı olarak böyle bir şey düşündüm. Konular ve ayrımları multipage üstünde, ileri geri yapmak zor olmaz. Henüz kodlar yazılmadı sadece arayüz örneği, bu şekilde ilerlemek herkes için kullanışlı olur mu?
Sayın , cems şuana kadarki yapmış olduklarınız için çok teşekkür ederim.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Rica ederim sayın rechy;
Arkadaşlar da öznel olmayan herkesin kullanabileceği bilgi fikir sabitler ve akış bildirirse belli bir mantık çerçevesinde birşeyler yaratılabilir ve konu olarak çok arkadaş yararlanabilir. Veriler içinde eksikler ya da bir sayfada değil de diğerinde olması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum ama ithalat işi yapan arkadaşların gözlemleri benim görüşümden daha önemli. Fikri bilgisi sabiti olan söylesin :)

Şu ana dek TCMB kur bağlantısı kondu, Gtip ve diğer sabitler form üzerine çekildi, sonuç sayfaları hazırlandı. İşin matematiğine gelmek üzereyiz , bundan sonra neyi neyle nasıl nerden çarpmak gerek sizin direk ve basit hesaplarla yönlendirmeniz gerekecek.

5ci mesaj içindeki dosya, eklenenler olduğundan güncellendi

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
xp2000
Rica ederim sayın rechy;
Arkadaşlar da öznel olmayan herkesin kullanabileceği bilgi fikir sabitler ve akış bildirirse belli bir mantık çerçevesinde birşeyler yaratılabilir ve konu olarak çok arkadaş yararlanabilir. Veriler içinde eksikler ya da bir sayfada değil de diğerinde olması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum ama ithalat işi yapan arkadaşların gözlemleri benim görüşümden daha önemli. Fikri bilgisi sabiti olan söylesin :)

Şu ana dek TCMB kur bağlantısı kondu, Gtip ve diğer sabitler form üzerine çekildi, sonuç sayfaları hazırlandı. İşin matematiğine gelmek üzereyiz , bundan sonra neyi neyle nasıl nerden çarpmak gerek sizin direk ve basit hesaplarla yönlendirmeniz gerekecek.

5ci mesaj içindeki dosya, eklenenler olduğundan güncellendi
Sayın cems ,

yapılacak olan çalışmanın eklerini ve hesaplama çalışmalarını hazırlıyoruz size en kısa zamanda bilgi akışı sağlayacağım.

Excel Vers. ve Dili
exel 2002

dosya güncellendi
Çok başarılı bir çalışma olmuş.Elinize sağlık.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın apparatebau,
Teşekkür ederim , Sayın rechy'nin konusu da gelişmeye ve kullanılmaya son derece açık.

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Home Single Language x64 TR
29-05-2025
Dostlar çok güzel bir çalışma dosyası...

Emek ve katkı veren tüm dostlara ayrı ayrı teşekkürler. Sağ olun var olun..

Acaba rica etsem, içinde 1-2 kayıt olan örnek bir dosya eklenebilir mi?

Excel Vers. ve Dili
xp2000
Sayın Cems , İstemiş olduğunuz verilerin ilk dosyası ektedir.

bu çalışmadan sonra isteyeceğiniz başka veri olursa yada arkadaşlar nelerin eklenmesini isterse onlarla ilgili çalışmalarıda hazırlarım. kolay gelsin

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Dosyayı aldım ;
Üzerinde bi çalışalım bakalım neler olacak :)

Excel Vers. ve Dili
xp2000
Sayın Cems , Çalışmanız nasıl gidiyor bir sorayım istedim:)

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın Cems , Çalışmanız nasıl gidiyor bir sorayım istedim:)
Sayın rechy

Dosyanız üzerinde özellikle dün gece baya durdum uğraştım, yetmedi netten de bir ithalatın adımlarını araştırdım. Eksik bilgiler var, mal mukabili yada evrak mukabili gibi, ince ama değişken sonuçlara sebep veriyor, toparlayınca size adım adım sorup doğrulatarak userformda otomatikleştirmeye çalışacağım.

Sizin listelemenizde akış sırası sorunlu, dediğim gibi siz bakar bakmaz akıldan da çözseniz de kodlar böyle birşeye sahip değil. Haftasonu sitede olma ihtimaliniz var mı ?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
sayın rechy

Sizden gelen bilgiler, netten araştırdıklarım ve ilk verdiğiniz bilgiler birbirine eşit olmadığından userformlar üzerindeki haneleri değiştirdim.

Fikrime göre çalışmanın akışını

1-Sabit verileri ayırıp belirleyip yerleştirmek, bu çalışınca (müşteri adı mal cinsi ithal gümrüğü)
2-Oransal verileri belirleyip yerleştirmek ( özel tüketim vergisi oranı gibi )
3-Değişken verileri ayırıp belirleyip yerleştirmek ( ithal edilen partiye ait veriler gibi )

yapmak daha doğru olacak. Yani Daire içindeki daire içindeki daire şeklinde bir düşünce.

Bu mantıkta, ekteki dosyayı inceleyip eksiklerini belirlemenizi rica ediyorum. Bunlardan başka olası veri girilecek mi?

Sonuçta ulaşmak istediğim siz de katılırsanız şudur:
Müşteri gümrük taşıma şekli vs bilgileri birkaç tık ile seçmek
Oranların mal ile uyuşup uyuşmadığını kontrol etmek ve gereken varsa girmek
Kuru çekmek
Hesapla diyerek son tabloya masraf dökümünü düşürmek
Bir de bunu düzgün sayfa olarak basmak, belki teklif formatında...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
xp2000
Sayın Cems , Öncelikle size bu yaptıklarınız için sonsuz teşekkür ederim.
bu kadarı bile çok müthiş olmuş. gün içinde size tamamlamamız gereken yerleri bildirerek sizin bu muthiş algılama yeteneğinizle inanıyorum ki bu işi bitireceğiz:)

Allaha Emanet olun Kucak dolusu sevgiler.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın Cems , Öncelikle size bu yaptıklarınız için sonsuz teşekkür ederim.
bu kadarı bile çok müthiş olmuş. gün içinde size tamamlamamız gereken yerleri bildirerek sizin bu muthiş algılama yeteneğinizle inanıyorum ki bu işi bitireceğiz:)

Allaha Emanet olun Kucak dolusu sevgiler.
Çok değerli rechy

Mümkünse , konu başlıklarına göre içeriği ayırın eksikleri siz 5 yada fazla sayfalı excel dosyasına oradaki veri isimlerini altalta sıralayarak ve işin akış mantığı sırasına göre yerleştirin , dosyada userformda her kart başlığı kendine ait veriler taşıyor. Bu benim de anlamamı ve çalışmamı kolalaştırır.

Deyin ki cems seni çırak aldık al önüne bu bilgileri ithalat yap bakalım :)