• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

istenilen sayıda satır çoğaltma veya eksiltme

ordulu82

Altın Üye
Arkadaşlar ekteki örnekte de belirttim. benim istediğim 3 satırdan oluşan kişi kayıtlarım var. c4 hücresine yazacağım kişi sayısına göre kayıtların formüller bozulmadan artmasını veya eksilmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

Mavi kısımda ( Toplam) hiç formül yok mu?
Hocam aslında toplam kısmına özellikle formül yazmadım. toplam kısmına her kişinin kaydındaki fark kısmı toplanacak. yani kişilerin 3. satırlarında yazan tutarlar. ama kişi sayıları değişeceği için toplama aralığıı belirleyemedim. hesaplamada 1 kişi olursa sadece 9. satır, 2 kişi olursa 9. ve 12. satır toplamı, 3 kişi olursa 9,12 ve 15. satır toplamları diye gidicek.

Yarın yapmaya çalışırım. Toplam kısmının üstde olmasının bir sakıncası var mı?

Toplam formülleri oluşturmadım.

Üstadım eline sağlık istediğim tablonun %90'ı şekillendi. Fakat bir kaç tane sorunlu nokta var. mesela yazmış olduğum formüllerin değişmesi durumunda yani ilk formülü değiştirdiğimde öteki kayıtların formülleri sabit kalıyor. mesela ilk kayıtta bilgiyi h10 ücresinden alırken onu k10 hücresi olarka değiştirdiğimde 2. kayıtta veriyi yine h10 hücresinden almaya devam ediyor.
İkinci sorun toplam satırnın hemen altına 2 ayrı satır gelmesi gerekiyor.Ben nasılsa düzenlerim diye söyledim ama yapamadım :) iki satır boşlukta hemen ilk kaydın üstüne gelicek.tabloda sarı veya mavi renk olmayacak. son olarak da eğer tabloya yeni bir satır eklemek istersem nasıl olucak mesela ben örnekte bir tane daha ekledim. Sürekli yeni değişkenler geldiğinden tabloyu benim daha sonra güncellemem gerekecek. ben tabloyu ekledim. eğer zamanınız olur da bakablirseniz inanın işlerimi büyük oranda kolaylaştıracaksınız.

Ekli dosyalar

Formüller nasıl değişmeyecek? Nasıl açıklama var? Düzenlenecek şeklinde değildi, dosyanızı düzenleme nasıl olacaksa o şekil de ekleyin.

Geri