Merhaba;
Excel'de rapor adlı sayfada yer alan verileri yazdırmak istiyorum ancak bunu yaparken sadece istediğim sayfaları yazdırmak istiyorum. Şöyle ki: toplam 8 sayfa rapor var diyelim ve ben sadece ilk 4 sayfasını yazdırmak istiyorum. Bunun için yazdır butonuna tıkladığımda "ilk sayfa:...", "son sayfa:..." "kopya sayısı:..." şeklinde bir şey oluşturmak istiyorum ama yapamadım. Forumda aradım bana gerekene en yakın kod aşağıda fakat onda da excel sayfası seçmek gerekiyor. Aşağıdaki kodda başlangıçta yer alan "Lütfen sayfa seçimi yapınız!" kısmını "Rapor" sayfası olarak nasıl sabitlerim? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar...
Excel'de rapor adlı sayfada yer alan verileri yazdırmak istiyorum ancak bunu yaparken sadece istediğim sayfaları yazdırmak istiyorum. Şöyle ki: toplam 8 sayfa rapor var diyelim ve ben sadece ilk 4 sayfasını yazdırmak istiyorum. Bunun için yazdır butonuna tıkladığımda "ilk sayfa:...", "son sayfa:..." "kopya sayısı:..." şeklinde bir şey oluşturmak istiyorum ama yapamadım. Forumda aradım bana gerekene en yakın kod aşağıda fakat onda da excel sayfası seçmek gerekiyor. Aşağıdaki kodda başlangıçta yer alan "Lütfen sayfa seçimi yapınız!" kısmını "Rapor" sayfası olarak nasıl sabitlerim? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar...
Kod:
Option Explicit
Private Sub CommandButton1_Click()
[COLOR="Red"] If ComboBox1 = "" Then
MsgBox "Lütfen sayfa seçimi yapınız!", vbCritical
ComboBox1.SetFocus
Exit Sub
End If[/COLOR]
If TextBox1 = "" Then
MsgBox "Lütfen ilk sayfa numarasını giriniz!", vbCritical
TextBox1.SetFocus
Exit Sub
End If
If TextBox2 = "" Then
MsgBox "Lütfen son sayfa numarasını giriniz!", vbCritical
TextBox2.SetFocus
Exit Sub
End If
If TextBox1 > TextBox2 Then
MsgBox "İlk sayfa numarası son sayfa numarasından büyük olamaz! Lütfen kontrol ediniz!", vbCritical
TextBox1 = ""
TextBox2 = ""
TextBox1.SetFocus
Exit Sub
End If
Sheets([COLOR="bLUE"][B]ComboBox1.Text[/B][/COLOR]).PrintOut From:=Val(TextBox1), To:=Val(TextBox2), Copies:=Val(TextBox3)
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim Sayfa As Worksheet
For Each Sayfa In ThisWorkbook.Worksheets
If Sayfa.Name <> "ANASAYFA" Then ComboBox1.AddItem Sayfa.Name
Next
End Sub