• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İstenilen Metni Sutünlarda Bulmak ve Başka Hücreye Yazmak

Excel Vers. ve Dili
ingilizce excel mac 2011
Merhabalar;
Benim sorunum bana bağlı çalışan 13 alt birim, her alt birimin farklı alt birimleri, onların alt birimleri derken epey bir çalışanı birim birim süzmekle ilgili.

b sütununda merkezi veri tabanından alabildiğim kadrolar var.
ben buradaki daire bilgisini c sütununa, şube bilgisini d sütununa, bölüm bilgisini e sütununa, kısım bilgisini ise f sütununa otomatik bulup yazmasını istiyorum.

"eğer" iç içe 7 seviye olabiliyor ki benim daire sayım daha fazla olunca içinde geçen metni bulup yazdırmam imkansız oluyor. daha alt birim seviyelerinde zaten işe yaramıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ben ne açıklamanızdan ne de dosyanızdan hiç bir şey anlamadım.

Ne arıyorsunuz aradığınız hangi sütun ya da sütunlarda. Dosya üzerinde daha somut örnek verirseniz çözüme kavuşmak hızlı olacaktır.

B sütununda kadro adları yazıyor.
kadrolar 4 birime ayrılıyor. daire(c sütununa yazılacak)-şube(d sütununa yazılacak)-bölüm(e sütununa yazılacak)-kısım(e sütununa yazılacak)
ben herhangi bir personelin B sütununda merkezi veri tabanından alabildiğim kadro adını kullanarak hangi daire-şube-bölüm ve kısımda çalıştığını bulmak istiyorum.

Örneğin personel "Y"nin kadrosu A BLG. B D. C Ş. D KS.
dolayısıyla çalıştığı daire (c sütununa "B") şube (d sütununa "C") bölüm bilgisi yok (e sütunu boş) kısım (f sütununa "D") yazacak formülü arıyorum.

Geri