• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

istenilen mesafe aralıklarını bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hocam boyalı grupların en küçük ve en büyük değerlerini almıyomu
yani minimum ve maksimumlarını alıyo minimumu sola maksimumu sağa yazıyorum

Tamam.

Grup numaralarını bulmak için, I sütununu yardımcı sütun olarak düşünün ve I3 hücresine aşağıdaki formülü yazıp alt satırlara kopyalayın.

Kod:
=EĞER(F3="";"";EĞER(EĞERSAY($F$3:G3;F3)=1;1+MAK($I$2:I2)
 ;DÜŞEYARA(F3;$G$2:I2;3;0)))

Daha sonra;

C3: Dizi formülüdür.

Kod:
=MİN(EĞER($I$3:$I$20=SATIRSAY(C$3:C3);$F$3:$F$20))

D3: Dizi formülüdür.

Kod:
=MAK(EĞER($I$3:$I$20=SATIRSAY(D$3:D3);$G$3:$G$20))

Hücrelerine yazıp alt satırlara kopyalayın.

.

sayın ömer hocam emeklerinize sağlık bu formülasyonu uygulayacam çalışmalarımda ters giden birşeyler olursa tekrar foruma danışırım. çok çok teşekkürler

sayın hocam karşıma çıkan pürüzler var hala
ekli dosyamda sayfa 1 ve sayfa 2 de sizin formüllerle çözümü ve verileri yazıcam ve sorunu ifade etmeye çalışıcam.

Ekli dosyalar

Aralıkları genişletmeniz yeterli olur sanırım.

C3: Dizi formülüdür.

Kod:
=MİN(EĞER($I$3:$I$20=SATIRSAY(C$3:C3);$F$3:$[COLOR=red]G[/COLOR]$20))

D3: Dizi formülüdür.

Kod:
=MAK(EĞER($I$3:$I$20=SATIRSAY(D$3:D3);$F$3:$[COLOR=red]G[/COLOR]$20))

.

ömer hocam son sorumda aynı dosyada 2 tane sayfada sorum ayrı ayrıydı
bu çözümlemeniz sayfa 1 için galiba
sayfa 2 deki durumu nasıl çözülür

Diğerini şimdi gördüm, atlama yaptıysanız grup mantığını yakalayamazsınız. Bunu yakalamak için daha önce belirtiğim gibi bir data oluşturmanız gerekir.

Grup Aralığı - Grup Adı.

Gibi.

biri bitecek diğer veri başlayacak tarzda ucuca veriler olduğunda doğru sonuçlar elde edilir diyosunuz dimi hocam

peki verilen bir listede bu kurala uymayan veri olduğunda bu verileri yan bi hücreye "Hatalı" şeklinde yazma yada koşullu biçimlendirme yapabilirmisiniz
böyle bir formülle bende hatalı olanları kurala göre değiştirip veri listesinde düzeltidim.

sayın yurttaş hocam çözümlemenizde ad eklememi yaptınız hocam
birde dün sayın ömer hocamı çok yormuştum sorularımla ve Karmaşık anlatımlarda
sizede sormak istediğim şudur.
sizin çözümlemenizde ömer hocamın çözümlemenizi arşivime aldım.

daha sonra şunu sormuştum
verilerin verilis satır sırası yani peşpeşe olup olmama sırası önemli değilken ömce büyük km sonra küçük km yazılırsa çözüm nasıl olucak sayın ömer hocam bir çalışma hazırlamıştı sizinde altenatif formülleriniz öğrenmek isterim

bir diğeri veriler mesela şöyle verilse (14+400-15+000) altındaki veri ise (14+700-15+000) yani birinin bitiminden değil arada biryerden tekrar ölçüm alınmış gibi

sayın ömer hocam böyle bi durumun grup oluşturmayacağını söyledi böyle veriler olunca tek guruba 14+400-15+000 gibi alınamadığını söyleimişti.

ekli çizelgede grubu bozan verinin formülle yan satırda numaralandırılmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

Geri