• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İstenilen makroyu istenilen sayfada çalıştırmak.

Excel Vers. ve Dili
Office2007 İngilizce
Merhaba öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Makronun bir tanesine timer ekledim 5 saniyede 1 çalışıyor ancak bu makroyu sürekli olarak istediğim sayfada nasıl çalıştırabilirim?İlave olarak ben macro ile değeri bu şekilde değiştiriyorum.
Range("c13").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = getParameterValue(926) Burada hücreyi seçtirmeden değeri yazdırabilirmiyim?

İyi Çalışmalar,

Merhaba, çalışmanızın küçük bir örneğini eklerseniz. Daha net çözümler üretilebilir.

Kodlarınızın başına, çalışmasını istediğiniz sayfayı seçmesi için kodlar eklerseniz. Kodlar o sayfada çalışacaktır.
Kod:
Sheets("sayfa1").Select

Diğer sorunuz için, kodu aşağıdaki gibi değiştirin.
Kod:
Range("c13").FormulaR1C1 = getParameterValue(926)

Merhaba,

Sheets("Sayfa1").Range("c13").FormulaR1C1 = getParameterValue(926)

İstediğiniz bu mu?

Sayfa1 adını çalıştırmak istediğiniz sayfa adı ile değiştirirsiniz.

.

Hüseyin Bey çalışmayı buraya ekleyemeyeceğim ama istediğim bilgiyi şöyle anlatmayı deneyeyim birde, useformda çalışırken örneğin bir saat varsa formda sürekli canlı olması için kodunu UserForm_Activate yazıyoruz ben bir makroyu sürekli bir sayfada timerda belirlediğim zaman göre çalıştırmak istiyorum.Umarım sorumu anlatabilmişimdir.

Selamlar,

Bu sorumu şöyle düzeltme yapsam sanıyorum daha anlamlı olacak.Sayfa1 de x makrosunun 5 saniye aralıkla çalışmasını istiyorum ne yapmam gerekir?Kodu sayfaya yazıyorum olmuyor.

Sub auto_open()
Dim duraksama, başla, dur
duraksama = 5
başla = Timer
Do While Timer < başla + duraksama
DoEvents
Loop
dur = Timer
Call refresh1
End Sub

x makrosu demişsiniz, refresh1 olarak yazmışsınız.

Call refresh1

Konuyu dosyanıza uyarlayamıyorsanız, sorunuzu örnek dosya ile desteklemenizi rica ederim.

.

"refresh1" kodundaki amaçınız nedir?

.

Bu kod bir sql tablosuna bağlanıp veri getiriyor ben bu verilerin 5 saniyede bir yenilenmesini istiyorum.Bunun içinde bu kodu 5 saniyede bir otomatik çalıştırmak istiyorum.

Bu kod bir sql tablosuna bağlanıp veri getiriyor ben bu verilerin 5 saniyede bir yenilenmesini istiyorum.Bunun içinde bu kodu 5 saniyede bir otomatik çalıştırmak istiyorum.

"refresh1" kodu normalde sizde hatasız çalışıyorsa sorun yok. Deneyemediğim için sordum.

Aşağıdaki uygulamayı denermisiniz.

"refresh1" koduna end sub satırından önce aşağıdaki Call Auto_Open ilavesini yapın.

Kod:
Sub[COLOR=blue] refresh1[/COLOR]()

.
.
.

[COLOR=red]Call Auto_Open[/COLOR]

End Sub

"Auto_Open" makrosunu aşağıdaki kod ile değiştirin.

Kod:
Sub Auto_Open()
    Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:05"), "[COLOR=blue]refresh1[/COLOR]"
End Sub

.

Ömer Bey çok teşekkür ederim.İyi Çalışmalar...

Geri