• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İstenilen bilgilerin getirtilmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sakoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Arkadaşlar Merhaba ,

Bir konuda daha yardımınıza ihtiyacımız var.
Şimdi ; her ay ithalatçımızdan gelen bir excel dosyası var ve bu dosyadaki satır sayısı 500.000 ila 600.000 satır arasında oluyor. Yani epey uzun bir liste. Düşeyara vb.. formüller ile istediklerimizi yapıyoruz fakat satır sayısı çok olduğu için excel çoğunlukla yanıt vermiyora dönüyor. Makro ile daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Yardımcı olursanız çok memnun oluruz.

Yapmak istediğimiz ise ;

LISTE sayfasındaki A sütunundaki kodları SIRKULER sayfasındaki A sütunundaki kodlarla karşılaştırıp , eşleşenlerin bilgilerini LISTE sayfasındaki ilgili sütunlara getirtmek.
STOK KODU, PARCA ADI, ACIKLAMA, SATIS KDV HARIC(SIRKULER KDV HARICe gelecek), GENEL INDIRIM ORANI(ISK1e gelecek).

E sütunundaki euro fiyatları F sütununda örneğin 4.33 ile çarparak yazıyoruz.
SIRKULER NET sutünunda ise ; =EĞERHATA((G2-G2*(H2/100))*((100-I2)/100)*((100-J2)/100);"") formülü ile net fiyatını hesaplatıyoruz.

Örnek dosya ektedir.

http://www.dosya.tc/server10/si8rrk/ithalat.rar.html

Merhaba;
5 nolu mesaj Ekini deneyin.
İyi çalışmalar.

Link:
kaldırıldı.

Son düzenleme:
Muygun üstadım ,

Gerçekten güzel olmuş ellerinize sağlık. Affınıza sığınarak bir isteğimiz daha olsa ;

LISTE sayfasında Eşleşmeyen kodların olduğu satırların hepsini silse. Yani sadece eşleşen kodların olduğu satırlar kalsa. Bunu da yaptırabilirsek mükemmel olacak.

Üstadım Yüzde % sütununda da =(K2-F2)/F2 olarak hesaplatıp hücreleri biçimlendirden yüzde olarak seçiyorduk. Bunuda yaptırabilirmiyiz ?

Saygılar,

Son düzenleme:
Dosyayı kullanmayın (bir sorun var düzeltiyorum)

tamam üstadım bekliyorum..sağolun

Merhaba;
Önceki dosyayı iptal edin.
SİRKÜLER sayfasındaki gereksizleri temizleme butonu koydum.
Önce Bu butonu kullanarak sayfayı sadeleştirin.
Daha sonra TEMİZLE ve getir butonlarına basın.

Verileri LİSTE sayfasına alınca;
LİSTE sayfasında B1 hücresine gelen veri sayısını yazdırdım. (1 fazla çıkıyor)
Bunu araştırın. (İhtimalle LİSTE sayfasında aynı koddan çift yazılan var.)

Ayrıca mutlaka veri doğruluğunu kontrol edin. (temizleme işlemi doğru mu? , kodların karşılığı doğru olarak geldi mi? gibi)
Bunun dışında veri çokluğunuda düşünürsek kuvvetli bir pc ye ihiyacınız olacak.
İyi çalışmalar.

Link:
http://s6.dosya.tc/server11/2cpk99/sakoz-ithalat-1.zip.html

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
üstadım bakıyorum hemen haber vericem

Üstadım ,

Şimdi SIRKULER sayfasındaki satırları siliyor bunun olmasını istemiyoruz. LISTE sayfasındaki eşleşmeyen satırların silinmesini istiyoruz. Yani GETIR butonuna basıp işlem tamamlandıktan sonra LISTE sayfasında sadece eşleşen kodların olduğu satırları görmek istiyoruz.

Bunun dışında kodlarla ilgili şuanda bir problem görünmüyor. Dediğiniz gibi bir koddan 2 tane görünüyormuş..

Üstadım bunun dışında birşey soracaktım. Kodlarda mesela A65536 görüyorum. Benim esas listem yaklaşık 500bin ile 600bin satır arasında. Bu problem yaratırmı ?

Merhaba;
Her iki sayfadanda olmayanları silme butonu oluşturdum. (isteğe göre istediğinizi kullanın)

A65536 ya gelince;
Benim kullandığım Ofis 2003'un satır sınırı 65536. Dolayısıyla Siz bu aralığı kendinize göre düzenleyin.

Link:
http://s6.dosya.tc/server11/1bpu47/sakoz-ithalat-2.rar.html

Ekli dosyalar

Muygun üstadım ,

Zihninize , emeğinize , ellerinize sağlık sağolun varolun..
Şuanda problemsiz olarak çalışıyor. Teşekkür ederim.
Saygılar,

Geri