• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

istenilen bilgileri getirsin..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
merhaba iyi akşmlar arkadaşlar,
değerli hocalarım arkadaşlarım. sizlerden bi konu hakkında yine yardımlarınıza ihtiyacım var. ilgilenecek herkese gönülden tşk ederim.

şirkette direkt olarak sistemden stoğu aldığımız veri dosyamız var. ben bu stoktan, c vd d sutunlarının üstünde bir boş kutu ve bulundukları sutuna ait harf yada bi kaç hecesini yazdığımda veya rakamlarından bi kaçını yazdığımda o verileri getirmesini istıyorum. aramayı ya koda göre yada isme gore yapmak ıstıyorum. buda bana çalışmama hız katacaktır.

c sutununda ilk olarak harf var ben kesinlikle harf uzerinden arama yapmak ıstemıyorum. c sutununda rakamlardan d sutununda da ise harf yada kelimeden. umarım anlatabilmişimdir.

çok tşk ederım herkese iyi çalışmalar dilerim...

Ekli dosyalar

• stok.rar
    stok.rar
    344.7 KB · Görüntüleme: 57
merhaba günaydın. herkese hayırlı cumalar,

arkadaşlar bu konuya göz atabilir mısınız çok rica edıyorum sızlerden...

iyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,

Dosyayı tablo formatından kurtardım, kodları ona göre yazdım.

Gerek C1 gerekse D1 hücresine girdiğiniz veriyi içeren süz yapar.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [C1:D1]) Is Nothing Then Exit Sub
    Dim i As Long

Application.ScreenUpdating = False
    i = Cells.Find("*", SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row
    Range("A2:K" & i).AutoFilter Field:=Target.Column, Criteria1:="=*" & Target.Value & "*"
    Range("A2:K" & i).AutoFilter Field:=Target.Column, Criteria1:="=*" & Target.Value & "*"

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba hocam,
çok tşk ederim ilginiz için.
şöyle bi durum söz konusu. bu sıradan bi excel dosyası değil.
as400 sistemine bağlı çalışıyor. veriden tümünü yenile dediğimde stoktaki yeni ve satılan her ne varsa,
onu güncellemektedir.

yapılan işlemse nerdeyse tam istediğim gibidir. sadece kutu tıklandığında imlec aktif değil,
ve kutudan çıkmayınca bılgılerı getırmıyor.
kutu tıklandığında imlec aktif olmalı ve aranacak kelime yazıldığı an bunu getırmesını sağlarsak çok daha guzel olacaktır.

dosya özellığınde herhangi bi değişiklık olmamalıdır. dediğim gibi sisteme bağlı çalışmaktadır.

ilki ve alakalarınıza tşk ederim.

hocam tkrardan merhaba,
ben kodu normal çalıştığım sayfaya ekledım. çok güzel oldu hem sistemdeki çalışıyor hemde istediğim kod, ancak, arama yaparken istediğimizi yazdığımızda istenileni getırmıyor enter yada kutudan çıkınca getırıyor.
örnek olarak google arama gibi düşünebilirmısınız yazdıkça verileri getırsın. umarım açıklayıcı olmuşumdur.

tşk ederım iyi çalışmlar dilerim...

Merhaba,

Aşağıdaki kodlar ilgili sayfanın kod bölümünde olmalı.

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
    ActiveSheet.ListObjects("Tablo_AS400_").Range.AutoFilter Field:=3, Criteria1 _
        :="*" & TextBox1.Value & "*"
End Sub

Kod:
Private Sub TextBox2_Change()
    ActiveSheet.ListObjects("Tablo_AS400_").Range.AutoFilter Field:=4, Criteria1 _
        :="*" & TextBox2.Value & "*"
End Sub

Ekli dosyalar

hocam çok tşk ederim elinize sağlık tam istediğim gibi.
iyi çalışmalar dilerim.

Merhaba, 6 nolu mesajda bulunan örnek dosyada ki, C sutunda ki arama motorunu nasıl taşıyabilirim. başka bir dosya da kullanamk istıyorum.

liste arama filtresi

ekte gönderdiğim tabloda anlattığınız şekilde bir çalışmaya ihtiyacım var ama makro bilmediğim için yapamadım yardımcı olursanız sevinirim.

1. satırdaki hücrelere aram kutucukları koyup buraya yazılan girdiye göre tüm sutunu arayıp filtre yapmasını istiyorum. bir hücrede yaptığım aramayı sonlandırmadan diğer hücreye yazdığım değerlede yapılan filtrenin içinde filtreleme yapmasını istiyorum gönderdiğim liste örnek bi liste benim uygulayacağım liste daha detaylı ve uzun bir liste.

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri