• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

istenen sayfa comboboxda görünmesin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emsdmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
userform2 ve userform1 de bulunan comboboxlarda mevcut sayfalar ve daha sonra eklenecek sayfaların adlarının göürnmesiyle alakalı kodlar yazıldı.

ancak bu kodlar bütün sayfaların görünmesini sağlıyor ben bu sayfalardan sadece birinin comboboxda görünmemesini istiyorum örnek olarak SİLME dosyası comboboxda görünmesin
Visible=false yapmak işe yaramadı yinede comboboxda görünüyor

Ekli dosyalar

yanıt

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim i As Integer
    For i = 1 To Sheets.Count
        If Sheets(i).Name <> Sayfa1.Name Then
            ComboBox1.AddItem Sheets(i).Name
        End If
    Next
End Sub

Merhaba,
İlgili kodlarınızı aşağıdakiyle değiştirin:
Kod:
Dim i As Integer
    For i = 1 To Sheets.Count
        If Sheets(i).Name <> "SİLME" Then ComboBox1.AddItem Sheets(i).Name
    Next
End Sub

Sn. N.Ziya Hiçdurmaz
Sn.Leumruk

Alakanıza İçtenlikle Teşekkür Ederim

Alternatif her zaman bir kenarda durur.Lazım olunca işe yarar.:D
Alternatif:
Kod:
Dim sh As Worksheet
For Each sh In Worksheets
    If sh.Name <> "SİLME" Then ComboBox1.AddItem sh.Name
Next
End Sub

sn Hocalarım Ekteki Yeni Dosyamı Bir İncelermisiniz
Userform2 Comboboxda Problem Var

Aşağıdaki İlgili kod ile alakalı bir problem

ListBox1.RowSource = ComboBox1.Value & "!A1:ı" & Sheets(ComboBox1.Value).Range("A65536").End(xlUp).Row

Ekli dosyalar

Merhaba,
DİNCAY KAYA isimli sayfayla ilgili bir problem. RowSource ile veri alımlarında sayfa isimlerinin aralarında boşluk bulunması kodun çalışmamasına sebep oluyor. Sayfa ismin alt çizgiyle birleştirebilirsiniz. DİNCAY_KAYA gibi...

ilave olarak aşağıdaki kodu kullanınız.
ROWSOURCEDE türkçe karakterler kullanmayınız ve adreslerdede türkçe karakterler kullanmyınız. ı diye bir sütun varmı allahaşkına.
I var illaki küçük harflele yazacaksanız i yazın.:cool:
ListBox1.RowSource = ComboBox1.Value & "!A1:I" & Sheets(ComboBox1.Value).Range("A65536").End(xlUp).

Sorunun harf yazımıyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Her iki şekilde de verileri alıyor çünkü. Tabi sayfa isimlerini boşluk kullanmadan yazarsak.

Evet alıyormuş.Ama Şunuda bir kenara yazın.VBA kullanırken siz yinede Türkçe karakterler kullanmayın.Benim windowsun dili Türkçe .Belkide İngilizce windows kurulu bir bilgisyarda çalışmayacaktı.

Arkadaşlar benim elimde 30.000 civarında malzeme ismi var. Ve bu malzemelerin bir kısmının aynı olduğunu fakat küçük farklılıklarla başka adlarla girildiğini düşünüyorum. Excelde şöyle birşey yapmak istiyorum.
Bir döngü içinde ilk satırdan sonuna kadar,
Her satırdaki isim için;
karakter sayısının %80'i oranında benzer olan malzemeleri o satıra yan yana yaz.
(Karakterlerin sırası önemli değil harf ve rakam benzerliği yeterli. Her malzeme adı için o malzemenin karakter sayısının %80'i hesaplanacak ve bu kadarı benzer olan malzemeler yanına sıralanacak. Yani "A4 kağıt" satırının yanına "fotokopi A4 kağıd" gelecek mesela.)
Böyle bir kod makroda yazılabilir mi, veya excelde buna benzer fonksiyonlar var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Geri