• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

istenen karakterin sırasını bulma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba,

A1 hücresinde: "8 Maria Cameron 1 Sara Davis" yazıyor olsun.
A2 hücresinde de bir sayı yazıyor.
A3 hücresine nasıl bir formül yazmalıyım ki bana A1 hücresinde istediğim karakterin sırasını versin.

Örneğin " " ifadesini aratmak istiyorum. A2 hücresine 2 yazdığım zaman bana 8 sonucunu vermeli.

Bu sorumu cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
Saygılar...

Not: Mümkünse çözüm topla.çarpım ile olsun.

=bul(" ";A1;1)

Sn. Trilenium cevabınız için teşekkürler fakat benim istediğim bu değildi. Bu formülle sadece ilk boşluğun sırasını buluyoruz ama ben istediğim sıradaki boşluğun sırasını getirmek istiyorum.
İç içe bul ya da mbul ile de formül çok uzuyor ayrıca pratik de değil.
Atıyorum 4. boşluk 55. sıradaysa ben A2'ye 4 yazdığımda A3'teki formül bana 55 sayısını versin.

Merhaba
İyi Çalışmalar
Dosyanız Ektedir

Son düzenleme:
Sn asr35 cevabınız içi teşekkürler kodlar çok işe yarar ama aradığım tam olarak bu da değildi.
Sizin yazdığınız kod seçtiğimiz numaraya göre o sıradaki karakteri getiriyor. Ben sabit bir karakter üzerinden bir sayı sonuç vermesini istiyorum. Örneğin a değeri arıyorsam en yakın a değerini sırasını versin.
Şöyle açıklayayım:
A11: Ali Ahmet Aslan olsun.
Bununla ilgili olarak ilk boşluk şöyle bulunabilir: =MBUL(" ";A11;1) = 4
Bununla ilgili ikinci boşluk da şöyle bulunabilir: =MBUL(" ";A11;MBUL(" ";A11;1)+1) =10
Ben bu 4 ile 10 değerini bulma işini genelleştirmek istiyorum.

Merhaba, bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Merhaba,

A1 hücresinde: "8 Maria Cameron 1 Sara Davis" yazıyor olsun.
A2 hücresinde de bir sayı yazıyor.
A3 hücresine nasıl bir formül yazmalıyım ki bana A1 hücresinde istediğim karakterin sırasını versin.

Örneğin " " ifadesini aratmak istiyorum. A2 hücresine 2 yazdığım zaman bana 8 sonucunu vermeli.

Bu sorumu cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
Saygılar...

Not: Mümkünse çözüm topla.çarpım ile olsun.
.

Neden TOPLA.ÇARPIM?

Örnek dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

Sn. yurttas öncelikle çok teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş.

Soruyla kendim de uğraştım şu formülle
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERHATA(MBUL(" ";A1;SÜTUN(1:1));0))
tüm " " karakterlerinin sırasını bulabiliyordum ama bunları nasıl getireceğimi bir türlü çözemedim.
Bu yüzden dizilerle alakası olabileceğini düşündüm ve TOPLA.ÇARPIM ile olan bir çözüm nasıl olur diye merak ettim. Ama galiba TOPLA.ÇARPIM ile çözülmüyormuş.

Geri