• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İstendiğinde "CutCopyMode = True"

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar. Yanlış kullanımları engellemek için ThisWorkbook altına konulan aşağıdaki kod, makro ile yapılmak istenen copy'leri de engelliyor. İstendiğinde bu özelliğin kaldırılıp, makro kodu çalışması bitince tekrar aktif olması sağlanabilir mi ?

Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
Application.CutCopyMode = False
End Sub

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Aradığım çözümü aşağıdaki linkte buldum. paylaşımcılara çok teşekkür ederim.

http://www.excel.web.tr/f48/range-synyfynyn-pastespecial-yontemi-ba-arysyz-t4951.html

Sub tt()
Workbooks.Add.SaveAs Filename:="aaa.xls"
Windows("aaa.xls").Activate: MsgBox "aktif" ' Program çalışınca bu mesaj kutusunu görüyorum!!!

Workbooks("aaa.xls").Worksheets("Sayfa1").Select
[a1] = "deneme"
Range("A1").Select
Selection.Copy
Range("A2").Select
Range("A2").PasteSpecial Paste:=xlValues
End Sub

Sayın snx111 merhaba, 2706 mesaj bana ait ama "ben satıcı değilim, içiciyim hakim bey" durumundayım affınıza sığınarak. :hihoho: :hihoho: :hihoho:

Şaka bir yana bu siteyi tanıdıktan sonra hayatım değişti desem yeridir. Muhteşem ötesi insanlar. Üstadlar sayesinde bir nebze bizler de bir yudum içebiliyoruz. Sadece excel değil, paylaşımcılık, yardımseverlik konularında da çok ufkum genişledi. Allah tüm üstadlardan razı olsun, işlerini güçlerini rast getirsin. Benim mesajlarmın % 90 ı teşekkür mesajlarıdır. Siteden çok faydalanıp, takdir ettiğim konularda creator'une şükranlarımı sunmadan geçemiyorum. Yoksa mesajın sayısı ile işim yok.Sağlıcakla kalın.

Çok teşekkür ederim sayın Korhan Ayhan. Sağlıcakla kalın.

Geri