• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İsteğ Bağlı Yazdırma İşlemi

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Örnek dosyamda açıklama yapmaya çalıştım. Düşey ara ile bilgilerini çağırdığım personelin J1 hücresinde bulunan rakama kadar teker teker çağırarak bilgi kartlarını ard arda yazdırabileceğim bir kod istiyorum. Teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub yazdir59()
Dim i As Integer
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "A1:B5"
For i = 1 To Range("J1").Value
    Range("F1").Value = i
    ActiveSheet.PrintOut
Next i
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = ""
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba;
Syn. Orion1 sorunu çözmüş ama başlangıç no'sunu farklı belirlemek istediğiniz veriler için alternatif olsun.
İnceleyin.
NOT: Yazıcı çıktısı için deneme yapmadım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Evren Hocam çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş. Elinize sağlık....

Sayın Muygun sizede çok teşekkür ederim. Başlangıç rakamını düşünmeniz ayrıca güzel olmuş. Benim aklıma gelmemişti. Çok teşekkürler.

Elzem bir ihtiyaç değil ama şimdi aklıma geldi. Yazdırmak istediğim veri başlangıcı genelde sabit. 1. Sayfa 1 deki sıralamada bulunan veri sayısını sayıp (bu örnek için 6) yazdırmaya başlamadan önce msg box ile söyleyip kaç adedini yazdırmak istediğimi sordukta sonra girilen rakama göre okadar adedin yazdırma işlemi yapılabilir mi? Yani bir nevi J hücresinde bulunan veriyi iptal edip kod ile yapmak.

Elzem bir ihtiyaç değil ama şimdi aklıma geldi. Yazdırmak istediğim veri başlangıcı genelde sabit. 1. Sayfa 1 deki sıralamada bulunan veri sayısını sayıp (bu örnek için 6) yazdırmaya başlamadan önce msg box ile söyleyip kaç adedini yazdırmak istediğimi sordukta sonra girilen rakama göre okadar adedin yazdırma işlemi yapılabilir mi? Yani bir nevi J hücresinde bulunan veriyi iptal edip kod ile yapmak.

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub yazdir59()
Dim i As Integer, yaz
yaz = InputBox("YAZDIRILACAK SAYIYI GİRİNİZ : ", "evrengizlen@hotmail.com", 6)
If yaz = "" Then Exit Sub
If Not IsNumeric(yaz) Then
    MsgBox "Yazdırma sayısı rakam değil.İşlem iptal oldu!!", vbCritical, "U Y A R I"
    Exit Sub
End If
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "A1:B5"
For i = 1 To yaz
    Range("F1").Value = i
    ActiveSheet.PrintOut
Next i
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = ""
End Sub

Ekli dosyalar

Evren Hocam çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Vaktiniz olursa son olarak InputBox'da yazdırılacak toplam veri sayısı miktarı da gösterilebilir mi ?Yani toplam 6 adet yazdırılacak veriyi InputBox da rakamsal olarak çıkartılabilirmi ?

Evren Hocam çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Vaktiniz olursa son olarak InputBox'da yazdırılacak toplam veri sayısı miktarı da gösterilebilir mi ?Yani toplam 6 adet yazdırılacak veriyi InputBox da rakamsal olarak çıkartılabilirmi ?

Dosyayı 7 nolu mesajda güncelledim.:cool:

Sayın Evren Hocam çok teşekkür ederim. Elinize Sağlık...

Geri