• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İstediğim sayfayı açmak

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Selamlar

Hücreye gelen ismi tıkladığımda istediğim sayfaya
gitmesini nasıl sağlayabilirim?

Saygılar

Ekli dosyalar

Merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.

-- Sayfaya, GELİŞTİRİCİ => EKLE => ACTIVEX DENETİMLERİ bölümündeki BİRLEŞİK GİRİŞ KUTUSU (COMBOBOX) ekleyin
(mevcut açılır listeniz Form Denetimleri bölümündeki açılır liste, onu silin)
-- GELİŞTİRİCİ menüsünden TASARIM MODU düğmesine tıklayın,
-- Nesneye fareyle sağ tıklayıp ÖZELLİKLER'i seçin,
-- Açılan küçük ekrandaki listede ListFillRange'nin karşısına firma yazın ve ÖZELLİKLER ekranını kapatın,
-- Eklediğinizbu nesneye fareyle sağ tıklayın ve KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,
-- Açılan VBA ekranında sağ tarafa aşağıdaki kod'u yapıştırın.
-- ANASAYFA adlı sayfadaki hiçbir formüle, diğer nesnelere ve bu nesnelere ait kodlara ihtiyaç yok demektir ve
eğer başka işlemler için kullanmayacaksanız tümü silinebilir.

Artık açılır listeden seçim yapınca, seçilen ismin karşısındaki VADELİ/PEŞİN.. değerine göre ilgili sayfaya geçilir.

Diğer sayfalara da birer tane, ANASAYFAya geçişi sağlayacak düğme ekleyin ki, belgenin işleyişi tamamlansın.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B]Private Sub ComboBox1_Change()[/B]
    Sheets(Sheets("VERİ").Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 3) & "_LİSTE").Activate
[B]End Sub[/B][/FONT]

Selamlar
Hocam öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. dediklerinizi yaptım Combobox koydum ve dediğiniz gibi oluyor. Evet istediğim bu ancak bu liste kısa asıl liste çok uzun onun için ben textbox ı koydum ordan gideceğim firmayı bulduruyorum ondan sonra bulduğum firma hangi tip ise oraya gitsin istiyorum.
Sizde zaten bunu yapmışsınız. Fakat ben bunu bulsun sonra sayfaya gitsin olarak yapmam gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Saygılar

Belgenizdeki TextBox'a AHMET yazdığınızda, mevcut kod,
B1 hücresine 1 yazıyor ve dolayısıyla da B2 hücresindeki formülünüz de AHMET AYDIN sonucunu buluyor.

Oysa aynı kaynak listede bir de AHMET SARAÇ var.
Bu durumda, koşula (TextBox metni) uyanlardan hangi isimin aranan isim olduğuna,
dolayısayla da hangi ismin karşısındaki C sütunu değerine göre hangi sayfaya gideceğinize nasıl karar verilecek acaba?

Sorunuzu netleştirmeniz lazım bence.

Ya da isterseniz ekteki belgeye uyguladığım alternatifi değerlendirin.
.

Ekli dosyalar

Selamlar
Hocam İkisi de güzel elinize sağlık teşekkür ederim.

saygılar

Tekrar merhaba.

Biraz daha pratik ve tasarladığınız gibi ANASAYFA adlı sayfa üzerinde işlem yapılmasını sağlayan
eklediğim belgeyi inceleyiniz.
.

Ekli dosyalar

Selamlar
Hocam çok teşekkür ederim.
Bayağı alternatifim oldu.

Saygılar

Kolay gelsin.

Geri