• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Istediğim satırdaki hücreyi tasımak

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Bir katalog yapıyorum istediğim verileri düşe-yara ile alıyorum fakat düşer-yara ile çalışması ıcın lıstemın kopyala yapıstır yontemı ıle hayata gecıyor amacım su veri aldıgım dosyadan 15.satırını ılk sıraya koysun bana makro ıle mı yoksa bı formulle mı yardımcı olabılırsınız dosyayı ekte gonderıyorum.

Ekli dosyalar

Veri doğrulama ile ürün kodları katalog sayfasındaki ilgili yere getirilerek bir çözüm yapılmıştır. Ayrıca normal olarak ürün kodu yazılırkan ' işareti (yukarıdan virgül, apastrof) kullanılarak yazmaya başlanırsa formül çalışır kopyala yapıştır yapmaya gerek kalmaz.

Dosyanız ektedir

Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Demek istediğizi anladım gercekten super cozum fakat bunla da tek tek ugrasmam gerektıgını anladım.yolladıgım dosya kucultulmus bunun 580 sayfa oldugunu dusunun tek tek secmek bıraz zor olacaktır.verı olan bolume sıra no versek desek ki 15. Satırı buraya getır.16.satırı bı yanında kı sütüna getır dıye zaten bu veri de gruplara ayrılacak.umarım anlatabılmısımdır.

Yalnız sunu da soylemek ısterım kı bu kodları ben kendı verı tabanımda nasıl tanımlanmıssa oyle cıkardım mesala 1k0498103e clv marka 1k0498103e.. Sk marka oluyo bızde onun ıcın ' kullanmak bıraz guc olur hepsıne hakım olmak zor olur.

Katalog sayfasına
Sub Değer_Bul()
a = 2
For i = 1 To 245
If Cells(i, 2) = " ORJİNAL NUMARA:" Then
Cells(i, 3) = Sheets("VERİ").Cells(a, 1)
a = a + 1
End If
If Cells(i, 5) = " ORJİNAL NUMARA:" Then
Cells(i, 6) = Sheets("VERİ").Cells(a, 1)
a = a + 1
End If
Next
End Sub
kodunu uygulayınız.

Geri