• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İstediğim birden çok hücreden belirli bir değer çıkarma

Excel Vers. ve Dili
2010
Araştırdım bulamadım istegim şu şekilde elimde bir fiyat listesi var
peşin fiyatı diger kartlara taksitli fiyatlar
150 küsür kalem var fiyatlarda genelde toplu indiriyorum mesela tüm ürünlerden 10 tl düşmek gerekiyor bunu tüm ürünlere tek tek yapmak zaman kaybı belirlediğim hücrelerde bulunan birim fiyattan -10 düşerek aynı yerde birimi degiştirebilirmiyim.Yani seçtigim hücrelerdeki degerden 10 düşecek sonuç aynı yerde kalacak.

-Sayfanın boş bir yerine 10 yazın.
-Bu hücreyi kopyalayın.
-Rakamın düşüleceği alanı seçin.
-Özel yapıştır içinden Çıkara basın.

Merhaba,

Bu işlem için excelin kopyala-özel yapıştır menüsündeki işlem özelliğini kullanabilirsiniz.

Boş bir hücreye 10 yazın ve bu hücreyi kopyalayın. Daha sonra bu değeri düşmek istediğiniz alanı seçip alan üzerinde sağ klik yapın. Açılan menüden özel yapıştır seçeneğini seçin.

Eğer seçtiğiniz alanda formül bulunuyorsa seçenekler bölümünden "Formülleri" seçeneğini seçin. İşlem bölümünden de "Çıkar" seçeneğini seçip tamam tuşuna basın.

Eğer seçtiğiniz alanda sabit değerler bulunuyorsa seçenekler bölümünden "Değerleri" seçeneğini seçin. İşlem bölümünden de "Çıkar" seçeneğini seçip tamam tuşuna basın.

Bu işlem çok pratik değil bana zaman kaybettirir derseniz farklı bir çözümde makro ile üretilebilir.

Geri