• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İstediğim Altın Fiyatlarını Almak

Excel Vers. ve Dili
makro
Merhaba
öncelikle forumda bulunan tüm arkadaşlara sağlıklı günler dilemek istiyorum ve bu siteyi hizmete sunan arkadaşlardanda allah razı olsun.
birde bu konuyu diğer excel soruları başlığı adı altında açtığım için özür dilerim sanırım yanlış yerde açmışım cevap neden gelmiyor diye düşünüyordum bende :) konuyu kapadım ama başlık silinmedi, hala mevcut orada kaldı.
benim sorunum excel sayfasına belirlediğim bir siteden dış veri alıyorum ama bana gerekli olmayan lüzumsuz verileride alıyor ben sadece bir tanesini nasıl alabilirim. örneğin altın fiyatlarını alıyorum tablonun tamamını alıyor ben sadece
24 ayar altın fiyatının listelenmesini istiyorum. bu yapılabilirmi yardımcı olursanız sevinirim. bu arada sitede gerçekten çok aradım hep döviz alımı ile örnekler mevcut ve çok teferruatlı olduğu için makro kısmını çözemedim.
örnek dosyaya bakınız sayfa ikide nedemk istediğimi göreceksiniz.

Ekli dosyalar

Dış veri makrosunu açın ve
END WITH den önce

Rows("2:2").Select
Selection.Delete Shift:=xlUp
Columns("C:C").Select
Selection.Delete Shift:=xlToLeft
Rows("3:16").Select
Selection.Delete Shift:=xlUp

Yerleştirip deneyin ...

merhaba cems hocam konuya ilginizden dolayı teşekkür ederim. Bu tam olarak benim ardığım şey değil. bilirsiniz web sayfalarından sadece istenileni almak istenilenin dışındakileri alıp sonra tekrar silmek benim sayfa içerisindeki diğer bilgileriminde silinmesi anlamına gelmektedir. ama hiç olmadı sizin yöntemi yapacağım. bu arada gerçekten tekrar tekrar teşekkür ederim.

Fedeal hocam teşekkür ederim aradığım şey bu ama yazmış olduğunuz kodlara açıklama eklemenizi istesem çok şey istememiş olurum değilmi.

Fedeal hocam teşekkür ederim aradığım şey bu ama yazmış olduğunuz kodlara açıklama eklemenizi istesem çok şey istememiş olurum değilmi.

Hayır aksine memnun olurum.kodlarınıza ilave yaptım sadece mevcut kodlar a1 hücresine kayıt yapıyordu bunu aa1 hücresine yapmasını sagladım kodların altına bu satırları ilave ettim.

Cells(1, 1).Value = Now
Cells(1, 2).Value = "ALIŞ"
Cells(1, 3).Value = "SATIŞ"
Cells(2, 1).Value = "24 AYAR ALTIN"
Cells(2, 2).Value = Cells(3, "AD").Value
Cells(2, 3).Value = Cells(3, "AE").Value
Range("AA1:AG20").ClearContents

ilk 4 satır istediginiz tablonu bilgilerini yazıyor hücrelere
sonraki 2 satır aa1 hücresine alınan bilgilerden istedigimiz hücreleri b2 ve c2 hücrelerine kopyalıyor.
son satır ise alınan bilgileri siliyor.(biz istedigimizi aldık nede olsa) :)
iyi çalışmalar.

tekrar tekrar teşekkür ederim kolay gelsin

Geri