• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Istatistik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 3MKK3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Gönderdiğim tabloda soru işareti ile işaretli olan hücrelere nasıl bir formül yazmam gerekir. şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Parasız yatılı - kız sayısı için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:

Kod:
=ÇOKEĞERSAY($H$2:$H$1320;"parasız yatılı";$I$2:$I$1320;"kız")

Diğer formülleri bu formülden yola çıkarak kendiniz oluşturabilirsiniz.

şimdiden çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

yusuf bey tabloda sınıflara ait değerleri bulurken hangi formülleri kullanmam gerekir.uğraştım ama yapamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

Seçenekleri çoğaltabilirsiniz:

=ÇOKEĞERSAY(SINIF SÜTUNU;SINIF;CİNSİYET SÜTUNU;CİNSİYET;STATÜ SÜTUNU;STATÜ;...;XX SÜTUNU;X;YYSÜTUNU;YY....)

şeklinde formülü tasarayabilirsiniz.

Yusuf bey, yardımlarınız için teşekkür ederim.yorormülü yazıyorum ama veriler doğru çıkmıyor. Biraz daha yardımcı olursanız sevinirim.

Örneğin W2 hücresinde; 9/A PARASIZ YATILI ERKEK ÖĞRENCİ SAYISI için aşağıdaki formül kullanılmalıdır:

Kod:
=ÇOKEĞERSAY($F$2:$F$1320;"9A";$H$2:$H$1320;"PARASIZ YATILI";$I$2:$I$1320;"ERKEK")

Dikkat ettiyseniz sınıflar için listede 9A şeklinde belirtmişsiniz ama soru bölümünde 9/A şeklinde belirtmişsiniz. Önemli olan lsite olduğu için formülde de 9A şeklinde kullandım.

Yusuf bey tekrar teşekkür ederim. Excel de birşeyler yapmak güzel. Fakat bilgi ve dikkat gerekiyor. Yardımcı olduğunuz için allah razı olsun.

Geri