• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

isme göre veri getirme

Excel Vers. ve Dili
2007
ekteki gramajları isme göre getirmek istiyorum. ne isim yazarsam onu getirsin. hatta yazdığım 2-3 yemek adı bile olsa malzemeleri getirsin. kime sorduysam çözüm bulamadım. excellin eğitim setlerini izledim çözemedim. son umudum sizsiniz. şimdiden tşkler.

Ekli dosyalar

biraz çalışma yaptım devam edersin

mamul sayfasında ne kadar yemek yapacağını yzarsan gereken malzemeyi ham icmalde görürsün

inş.doğru anlamışımdır

Ekli dosyalar

düzeltildi

formül hatası vardı düzeltildi

mamül sayfasına girdiğin adetlere ne kadar malzeme gideceğini ham icöalde toplam olarak görürsün

reçetedede ayrıntılı oalrak görürsün

detaylı olarak ne veri istiyorsan başka bir sayfada toparlarsın

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

çok tşk ederim çalışmaların için. benim istediğim ismi yazıp gramajları getirme. ben haftalık menü yazıyorum. bi öğünde 3-4 çeşit yemek oluyo. hepsini tek tek aramaktansa adlarını yazıp kendisini getirmek istiyorum. hatta 4 çeşit yemeğin adını alt alta yazıp kişi sayısınıda yazdığım zaman depodan o gün için toplam ne kadar malzeme çıkması gerekiyorsa döksün. hem tek yemek için hep toplam yemekler için ne malzeme gerekiyorsa onu dökecek bana.

mamül sayfasına kaç kişilik istediğini yazarsan

ham icmalde depodan ne kadar malzeme çıkartacağın çıkar

reçetede de her yemek için ne kadar melzeme gittiğini görürsün

iyi çalışmalar.

aynı isimdeki malzemelerin çıkışlarını toplatmışsın. onu açıklarmısın. nasıl. un kaç tane varsa hepsini nasıl toplattırılır. isimden mi hücreden mi toplattırıyorsun.

yemeğin reçetesine bağlı reçeteye hangi veriyi girersen ham icmal ona göre toplar

örnek 500 kişilik BALIK ÇORBASI yapacaksan r mamül sayfasına 500 yazarsan reçetedeki verilere göre 500 kişilik BALIK ÇORBASI için gereken malzemeyi ham icmalde görebilirsin

3-4 çeşit yemek girersen
ham icmalde toplamını görürsün

3-4 çeşit yemek girersen reçetede ayrıntıı ne kadar malzeme gittiğini görürün

iyi çalışmalar.

dediğin doğru ama yeni ekteki verilere bakarsan sayfa ve döküman çok. tek tek aramam lazım. en son sayfada gramaj yazan sayfaya getirsin istiyorum. bu arada eki gramaj kitabı olarak kullanabilirsin ::)))))) tam garamajları ayarlamadım şimdiden söyleyeyim.

Son düzenleme:
kardeşim

üretim sayfasına excel sayfasının alabildiği kadar yemek reçetesi girebilirsin.
önmli olan nokta reçeteye girdigin malzemenin hamicmale de yazılmasıdır yoksa veri çıkmaz ham icmalde

maül sayfasınada reçetesini yaptığın yemek ismini mutlaka yazman gerekir yoksa veri alamazsın

Merhaba;
Alternatif olsun.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

hocam süper olmuş

benim derdimede bi çare aşağıda cevapsız duruyor.:)

Eğer Listeyi Ekteki Gibi Yapabilirsen Sana Yardımcı olabilirim. Başta Yemeğin İsmi Yandada Gördüğün gibi malzemeler liste öle olursa istediğin herşey'i ben sağlayabilirim.

Ekli dosyalar

uğur kardeş o çok zor olur. yarin bi gün çıktı almak istediğimde zor olur. aslında benim istediğim bi program var ama bi türlü çözen olmadı. eğer aşağıdaki gibi bişey yapan olursa minnettar olurum.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Hazırlamış olduğum bir "yemek tarif " programını sizlere sunuyorum.Üzerinde çalışıp belki kendinize uyarlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri