• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

isme göre değerleri atama

emrebengul

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2019 TR 32 Bit
merhaba arkadaşlar

Excelde yapmaya çalıştığım bir sistem var. Dosyadaki ekte isme göre değerler yazdım bunları ise sayfa 2ye kim ne yaptıysa işlenmesini istiyorum acaba yapabilirmiyimiz?

Ekli dosyalar

Yardımcı olur musunuz?

İki sayfa arasında nasıl bir fark ve nasıl bir bağlantı var? Nasıl bir sonuç istiyorsunuz?

şöyle anlatayım;

şimdi sayfa 1 de liste var karışık olarak burada yapılan ödevler var ve bekleyen fizik var sadece.
istedeğim şu burada karışık listeyi Sayfa 2ye listelesin ve hepsinin toplamını yazsın yani öğrenciler kaç tane ödev yapmış.
ama bekleyen fizik listede toplama yazılmasın. ekran görüntüleri ektedir. çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• 2.png
    2.png
    47.8 KB · Görüntüleme: 6
  • Adsız.png
    Adsız.png
    69 KB · Görüntüleme: 6
Özet tablo ile yapabilirsiniz. Ekli dosyayı inceleyiniz. Dosyada sayfa1'de dinamik ad tanımlaması var, tablo sağa ve aşağı doğru genişledikçe kendini günceller. Özet sayfasında da her açılışta güncellenen özet tablo var. Sayfa -1'e yeni ders eklerseniz özet sayfasındaki tabloya da diğer dersler gibi ekleme yapmanız gerekir:

Ekleme: İlk eklediğim dosyada satır toplamlarında hata olduğu için dosyayı değiştirdim ve dilimleyici ekledim. Ancak bir sorun var ki çözemedim: Özet tablo nedense satır toplamlarını göstermiyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Amacım aslında böyle yapmak değildi çok teşekkür ederim yine de. Amacım Insanların excele yönelmesi peki benim dediğim şekilde yapma ihtimalimiz hiç yok mu?

Sizin istediğinizde olup da benim çözümümde eksik olan nedir?

Estağfurullah yanlış anlamayın beni. Benim amacım pivot şeklinde çıkarmak değil yani.

Hayır yanlış anlamadım. Gerçekten merak ettim, farklı olarak ne istediğinizi.

Geri