• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İşletme Projesi (Bütçe) çalışması makroyla

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Pro Plus 2024 64 bit
Değerli Dostlar, hayırlı Cuma'lar.

Oturduğum apartmanın "İşletme Projesi (Bütçe)"" ni oluşturmak istiyorum. Bilindiği üzere, Kat Malikleri Kurulu'nca kabul edilen bir bütçe yoksa; yönetim Kurulu'nun seçildikten sonra yapacağı en önemli işlerden biri, bir yıl içerisinde yapılacak harcamalar için "Giderler"" ve avans olarak toplanacak paralar ile diğer gelirler için de "Gelirler" bütçesi hazırlamaktır.

Ekli dosyada, sırasıyla (İşletme Projesi, Bilgiler, Aidat, Yakıt, Demirbaş) 5 sayfa bulunmaktadır.

"İşletme Projesi” sayfasında aylar itibariyle daire ve dükkanlara paylaştırılan tutarı ile dağıtım anahtarı açıklamaları; ""Bilgiler" sayfasında mal sahipleri, oturanlar (mal sahibi ve kiracılar) adı soyadı, Aylar, Tür, Tutar TL/Ay sütunları bulunmaktadır.

"İSTENEN:

01- "İşletme Projesi' sayfasında "Aidat Türü" kutusundan "Aidat" seçildiğinde, hemen yanındaki tutarın, "E1:R46" aralığına, dağıtım anahtarına göre makroyla dağıtılması.

02-Yukarıda daire ve dükkanlara paylaştırılan tutarın, " Aidat" sayfasına; Aidat Türü: Yakıt seçildiğinde, yeniden hesaplanan dağıtım tablosunun “Yakacak” sayfasına ; Aidat Türü: Demirbaş seçildiğinde de yeniden hesaplanan tablonun “Demirbaş” sayfasına kopyalanması.

Yardımcı olacak dostlar önceden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Teşekkür ve ek bilgilendirme

Değerli Üstadım muygun;

Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Düşündüğümden çok daha güzel bir dosya hazırlamışsınız. Allah sizden razı ve her şey gönlünüzce olsun.

Üstadım, biliyorsunuz oturduğumuz apartman ya da sitelerde; daire sahipleri ve yakınları ya da kiracılar oturmaktadırlar.

İlk mesajımda yolladığım dosyanın "İşletme Projesi" sayfası A1'de "Mal Sahipleri" seçildiğinde, tüm mal sahipleri gözükmektedir. Amacım, demirbaş giderlerini mal sahiplerinin ödemek zorunda olmaları ve bu kişilerin yatırdıkları paranın bir bankada ayrı hesapta tutulması nedeniyle, hem kayıtları daha düzgün izlemek ve denetlemeye yönelik bir çalışmayı sağlamak, hem de işletme projesini görebilmeye yönelikti.

"İşletme Projesi" sayfası A1'den "Oturanlar" seçildiğinde ise, binada oturan mal sahibi ve kiracılar listelenmekte; bu şekilde hem genel sabit aidat (120 TL) ve yakıt parası ödeyecek olanları izleme ve denetlemeyi hem de işletme projesini oluşturmayı bir arada görmeyi düşünmüştüm.

Bu durumu tam açık yazmadığım için, kiradaki 17 kiracının kayıtlarını "Genel" sayfasında nasıl gösterebileceğim konusunda kafam karıştı.

Değerli düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.

En içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Son düzenleme:
Merhaba;
Doğru anladıysam (Yani oluşturulan sayfalarda Hem mülk sahibi hemde kiracı ismini istiyorsanız) Eki kontrol edin.
Oluşturulan sayfalarda Görünmesini istemediğiniz sütun varsa gizleyebilirsiniz.
Eğer istediğiniz bunun dışında bir işlem ise daha açık yazın.

Aslında bence eksik bir çalışma;
1-ödemelerin olması gerekiyor. (ödeme eksikliği yada çekip gitme sonucu oluşan borç miktarının detaylarıyla birlikte mülk sahibine yada kiracıya bildirilmesi)
2-Yıl içinde değişen kiracı yada ev sahibi için ay yada tarih bazında veritabanı tutabilmek
3-kiracı,mülk sahibi yada bağımsız bölüm bazında rapor çıkarabilmek
4-Harcamalar kaydedilirse Gider raporu
Üzerinde çalışılırsa tüm bunları bir userform üzerinde yapmak
Gibi...
iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Teşekkürler

Değerli Üstadım;

Gününüz aydınlık, neşeniz sağlığınız yerinde ve her şey gönlünüzce olsun.

Şu an Pazar sabahı saat 07:00. İstanbul Kadıköy'de her taraf karla kaplı, beyazın güzelliği ile uyandım, hemen sitemize girdim, mesajınızı okudum ve dosyanızı indirdim. Son mesajınızın içeriğine aynen katılıyorum.

Siz, değerli dost ve üstatlarımız; binlerce kişiye hiç bir maddi karşılık beklemeden, bıkmadan usanmadan yardımcı oluyor ve katkı veriyorsunuz. Karanlıklarda önünü görmeyen, yolunu şaşıran ve ne yapacağını bilmeyen bizlere; bilgi birikimi, deneyim ve uzmanlığınızla ışık oluyor, yolumuzu aydınlatıyorsunuz. Sizler; yüreği sevgiyle dolu eğitim sevdalıları olarak, bizlerin gönül dostlarısınız. İyi ki varsınız. Allah sizlerden razı olsun.

Şöyle, geçmişe bir bakıyorum. Apartman hesapları, çok önceleri dosya kâğıtları ya da geniş kareli defterlerde tutuluyordu. Sonra Lotus 123, Excel ve Access ile hesaplar tutulmaya başlandı. Bildiğiniz gibi, günümüzde artık büyük siteler ve yapılara profesyonel hizmet veren şirketler ve yazılımlar var. Biz de 5 yıldır profesyonel bir yazılım kullanmaktayız. Ancak, kullandığımız yazılım ile “işletme projesi (Bütçe)” hazırlamak mümkün değil. Bazı raporları “Excel’e Aktar” ile alabiliyorum. Kod bilgim olmadığı için arada sırada yardıma ihtiyacım oluyor. Sizlerden katkı alıyorum.

Verdiğiniz destek, katkı ve yardımınız için en içten teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Yeni bir durum

Sayın muygun üstadım;

Merhaba.

Apartmanımızın bugün kat malikleri toplantısı yapıldı. Daha önce yakıt ve demirbaş avansları aylık toplanmaktayken, bu kez:

Yakıt avansının İGDAŞ faturası gelince, dairelere dağıtılması;
Demirbaş avansının Mayıs ve Haziran aylarında 90 TL/Ay paylaştırılması,

söz konusu oldu.

Acaba, bu yeni durumda; dağıtım anahtarları değişecek mi ve bazı aylara dağıtım yönteminin seçilmesi mümkün olabilir mi? Yeni duruma göre ne yapmamı önerirsiniz?

Sevgi ve saygılar.

Son düzenleme:
Allah'ım sizlerden binlerce kez razı olsun.

Üstadım;

Söyleyecek söz bulamıyorum. Dinlence günü ve gecenizde bile, bana yardımcı oldunuz. Kendimi size karşı çok mahcup hissediyorum.

Sayın muygun, size verdiğim zahmet için hakkınızı helâl eder misiniz? Allah'ım sizler gibi yüreği sevgi dolu, herkesin yardımına koşan, bilgi ve birikimini paylaşanları başımızdan eksik etmesin. Rızkınız bol ve her şey gönlünüzce olsun.

Size ve diğer tüm üstatlara (gönül dostlarımıza) en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

A. Selim Şenüçler

Görüşünüzü alabilir miyim? Son bir ricam olabilir mi?

Üstadım;

Günaydın, iyi haftalar ve bol kazançlar.

Sayın muygun, yukarıdaki dosyanızdaki şablon ile aylar itibariyle kişilerin borç tahakkuklarını "İşletme Projesi (Bütçe)" tutarını görebiliyorum.

Bu kez aynı şablon yapıdan yararlanarak; aidat, yakıt, demirbaş ve Genel sayfasını, mal sahibi ve kiracılardan banka hesaplarına ve nakit olarak yapılan tahsilat için kullanmak;

Aynı şablon yapıyı üçüncü kez; Aidat, Yakıt, Demirbaş ve Genel sayfalarından yararlanarak, mal sahipleri ve oturanların herhangi bir anda kalan borçlarını izlemekte kullanmak istiyorum.

Değerli düşünce ve görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

Son düzenleme:
Merhaba;
Sanırım Tablonuz 4 No'lu mesajımda belirttiğim maddele doğru gidiyor.
Öncelikle sitede bir araştırma yapın. (Bu size ne tür bir şablona ihtiyaç duyabileceğiniz noktasında fikir verir.)
Sonra tablo örneklerinizi, verilerinizi oluşturun. Tablonun yada otomasyonun size ne tür listeler vermesi gerektiğini açıklayın.
Aksi halde siz birşey yazarsınız , bizler bir tablo örneği hazırlarız (eğer isteği doğru anlayabildiysek)
Sonra siz tekrar birşey yazarsınız , ve biz tekrar bir tablo hazırlarız... Bu işlem 18-20 tablo sonra ancak sonuçlanır.
Bunu Ekteki örnekte göreceksiniz.
Herhangibir sonuç tablosuna başlamadan sadece verilerle ilgili tereddütlerimin birkaçını sayfaya yazdım.
Raporlamada ise ayrıca bir sürü soru olmak zorunda...
ödeme türüne göre;
aylık ,yıllık ,iki tarih aralığı rapor
kişiye göre;
aylık ,yıllık ,iki tarih aralığı rapor
genel rapor.
vs.. vs..
Eki inceleyin ve bir ucundan başlayın.
Takıldığınız yada sizi aşan noktalarda bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.

Ekli dosyalar

Teşekkürler

Merhaba ve iyi geceler.

Üstadım doğru söze ne söylenebilir ki, size hak veriyorum. Dosyaya verdiğiniz emek ve katkınız için teşekkürler.

Toplantıda benim dışında, diğer yönetim kurulu üyeleri değiştiği için; resmi işlemler ve formaliteler dolayısıyla 1 haftaya yakın bir süre, yaptığınız çalışma dosyasını inceleme ve yazdıklarınızı dikkate alacak kadar yeterli zamanım olamayacak gibi gözüküyor.

Sevgi ve saygılar.

Geri