• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İskonto getirme

Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce
Merhaba sayın yöneticim ve arkadaşlar.

Elimde kullanmakta olduğum bir tablom var özet siparişi tablosu bir konuda yardımınızı rica edicem.
Şöleki;

1.sheet'te ürün grubum var 2.sheet'te tablom var diyelim
ürün grubunun olduğu 1.sheet'te bulunan 4 kalem yada daha fazla ürüne
örneğin 10 kl ürün üstüne 2.sheet'te isk1 stununa 10kl yi geçtiği an 14,89 sabit iskontoyu yazdırmak istiyorum.tabloyu ekliyemiyorum yalnız atachment yok.
umarım anlatabilmişimdir.

teşekkürler.

Merhaba,

Öneri ; Dosya yükleme sitelerine, verileri ve sonuçları elle girilmiş, örnek bir dosya ekleyip, linkini burada paylaşırsanız, çabuk ve doğru çözüm alırsınız.

Sorunu tam anlayamadım fakat sanırım =EĞER(VE... formülünü kullanabilrisn gibi geliyor.daha açıklayıcı yazabilirsen yardımcı olabilirim.

Merhaba.

Sorunuzu, örnek belge ile desteklerseniz, sonuca daha hızlı ulaşırsınız diye düşünüyorum.
(örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme konusundaki açıklamalar, cevabımın altındaki İMZA bölümünde var)
.

merhaba dosya eklemeye çalıştım fakat altın üye olmak gerekiyor diyo o yüzden ekliyemedim bir yolu varsa eklemenin elimde hazır formum var.

Merhaba.

ÜRÜN GRUBU sayfasında, örnek belgenizdeki ürün için,
-- sadece SATIŞ_VADE_GRUBU sütununda veri var (30)
-- diğer sütunlarda (İSKONTOLAR) hep 0 değeri var.
14,89'u nasıl hesaplıyorsunuz?
.

Tekrar merhaba.

-- F8 hücresindeki formülü aşağıdakiyle değiştirip aşağı doğru kopyalayın.
Kod:
=EĞER(YADA($A8="";EĞERSAY('ÜRÜN GRUBU'!$A:$A;$A8)=0);"";DÜŞEYARA($A8;'ÜRÜN GRUBU'!$A:$G;2;0))
-- G8 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve sağa ve aşağı (K31 hücresine kadar) kopyalayın.
Kod:
=EĞER($A8="";"";EĞER(EĞERSAY('ÜRÜN GRUBU'!$A:$A;$A8)=0;"";DÜŞEYARA($A8;'ÜRÜN GRUBU'!$A:$G;SÜTUNSAY($A1:C1);0)))

Günaydın uğraşmışsınız ama üzgünüm formül çalışmıyor
evet 14,89 geliyor 1 bile girilse 14,89 geliyor şimdi şöle çalışmalı tabloda 4 kalem ürün var örneğin (B8)2 (B9)3 (B10)1 (B11)3 girdik diyelim 14,89 vermemeli,yani satır toplamları 10 u aşarsa 14,89 vermeli diyelimki (B8)10 (B9)0 (B10)0 (B11)0 Sadece (B8) Karşılığına 14,89 çıkmalı,
bunu yapmak biraz zor olabilir.

Aşağıdaki formülü G8 hücresine uygulayınız. Daha sonra alt hücrelere ve sağa doğru ihtiyacınız kadar sürükleyiniz.

Kod:
=EĞER(TOPLA($B$8:$B8)>=10;EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($A8;'ÜRÜN GRUBU'!$A:$G;SÜTUN(C$1);0));"";(DÜŞEYARA($A8;'ÜRÜN GRUBU'!$A:$G;SÜTUN(C$1);0)));0)

Merhaba Korhan bey formüller çalışıyor fakat şöle bahsi geçen ürünler
21213E,21211E,21210E,21212E bu ürünler bu ürünlere 14,89 vericem bunun dışında başka bir ürün olursa vermicek birde şöle bir şey var bu ürünlerin toplamı 10 ve ya üstü rakam olursa 4 satırada 14,89 gelmeli toplamda 10 u geçmez ise 14,89 satırlara galmemeli.
diceksiniz şimdi bukadar şey yapmışız bu senin istediğin yazılımcılık işi git birde program yazdır kardeşim. diyebilirsiniz haklısınız. derim bende.
Saygılar.

Geri