• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Iskonto düşme

neseterkutsesli

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019
Windows 11 Home Single Language
S.a
D2 hücresinde E2 ve F2 hücresinden iskontoları düşmek istiyorum değer hatası alıyorum muhtelelen D2 hücresinde boşluk var o yüzden yapıyor
Ctrl+h yaptığımda boşlukları görmüyor nasıl kaldırabilirim yardımcı olurmusunuz

Son düzenleme:
C sütunundaki TL (başındaki boşluk karakteri ile birlikte) ibaresi ve D sütunundaki sayının (sayı diyorum ama sağında bir boşluk karakteri var, o yüzden metin demek lazım) sağındaki boşluk karakterini silince düzelmesi lazım.

D sütununun yanındaki boşluğu sildiğimde düzeliyor silince formül düzeliyor yanlız 1000 yakın ürün var tek tek silmek zaman alıyor kısayolu varmıdır

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Örneğin formül içindeki D2 yerine KIRP(D2) yazarak deneyiniz.

Sayın omer.baran
h sütununda deger hatası alıyorum lütfen bakarmısınız

Ekli dosyalar

F2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.

Kod:
=(0+YERİNEKOY(C2;[B][COLOR="Red"]"*TL"[/COLOR][/B];""))*(100-(0+YERİNEKOY(D2;[B][COLOR="red"]"*"[/COLOR][/B];"")))/100*(100-E2)/100
Not:Formüldeki "*TL" yerine C sütunundaki herhangi bir hücrede sayıdan sonraki kısmı kopyalayıp yapıştırarak, D ile ilgili olarak da "*" yerine, tırnak içerisine 22 sayısının sağındaki boş karakteri kopyalayıp onu kullanarak sonuç alırsınız.

Sorun; boşluk karakteri olarak görünen karakterin aslında boşluk değil başka özel bir karakter olmasından kaynaklanıyor.
Sanırım bilgileri başka bir kaynaktan kopyala yapıştır ile alıyorsunuz.

Örneğin içinde TL yazan değer C2 hücresinde ise C2 hücresini kulanacağınız formül içinde C2 yerine;
Kod:
YERİNEKOY(C2;DAMGA(160)&"TL";"")
Sağında boşluk olan sayı D2 de ise, D2 hücresini kullanan formüldeki D2 yerine;
Kod:
YERİNEKOY(D2;DAMGA(160);"")
formüllerini kullanabilirsiniz.

sizi bu konu hakkında çok yordum dediğiniz gibi sayfayı başka bir programdan alıp kopyaladığım için değeri boşluk olarak görüyor özel yapıştır yaptıkdan sonra sayfayı yalın hale getirdim,son olarak eklediğim son sayfa hali ile boşluğu nasıl yok edebilirim formülünü yazabilirmisiniz,

Ekli dosyalar

Bir önceki mesajımdaki formüllere göre işlem yapabilirsiniz.

sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederim,

Estağfurullah.

Sorununuz çözüldüyse mesele yok.

İyi günler dilerim.

Geri