• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İsimden otomatik bulma

Excel Vers. ve Dili
office xp excel
Merhaba arkadaşlar,

Aşağıdaki çalışma kitabına birşey eklemek istiyorum fakat bulamadım, sorum şu her sayfaya ara diye bir buton eklemek istiyorum yada ayrı bir sayfadada olabilir bu. Buraya yazdığım satırda diğer sayfalardaki isimleri otomatik olarak aktarmasını istiyorum. örnek olarak "ahmet" yazdığımda içinde "ahmet" geçen tüm isimleri alta getirecek. getirdiği satırda adı soyadı, oda numarası, ogünün tarihi, oda ücreti, nakit ve kredi kartı ödemesi (bir nevi düşeyara) ama bunları ayrı sayfada arama şeklinde yapmasını istiyorum,

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum, saygılarımla

http://yadi.sk/d/PfrnZB0fQmxKE

Aşağıdaki çalışma kitabına birşey eklemek istiyorum fakat bulamadım, sorum şu her sayfaya ara diye bir buton eklemek istiyorum yada ayrı bir sayfadada olabilir bu. Buraya yazdığım satırda diğer sayfalardaki isimleri otomatik olarak aktarmasını istiyorum. Örnek olarak "ahmet" yazdığımda içinde "ahmet" geçen tüm isimleri alta getirecek. getirdiği satırda adı soyadı, oda numarası, ogünün tarihi, oda ücreti, nakit ve kredi kartı ödemesi (bir nevi düşeyara) ama bunları ayrı sayfada arama şeklinde yapmasını istiyorum,

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum, saygılarımla

http://yadi.sk/d/PfrnZB0fQmxKE

Merhaba,
50 yaşıma geldim bu forumdaki hayırseverleri hiç bir ortamda görmedim:)
Sabah dosyanıza baktım.
Günleri ayrı ayrı sahifelere kayıt etmiştiniz diye hatırlıyorum.
Bence tablonuza bir tarih bilgisi sutunu ekleyip de tek sayfada verilerinizi tutsanız filtre ile veya özet tablo ile istediğiniz verilere kolayca ulaşırsınız diye düşünüyorum.
dosyanızı açabilirsem bir örnek yaparım.
Selametle kalınız.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    116.7 KB · Görüntüleme: 27
Sayın m_cumur, her gün için bir sayfanın zaten mevcut olduğunu ve bunları (eski olanları) yeni sayfa yapısına dönüştürmeye çalıştırdığınızı hatırlıyorum. Buradaki maksat arama yapmak ise; basit düşünüp tüm sayfalardaki verileri formüllerle tek sayfaya alıp, arama gibi işlemleri de bu sayfada yapabilirsiniz. Üstelik sadece kişi değil oda no üzerinden de sorgulamalar yapabilrsiniz .

Sayın m_cumur, her gün için bir sayfanın zaten mevcut olduğunu ve bunları (eski olanları) yeni sayfa yapısına dönüştürmeye çalıştırdığınızı hatırlıyorum. Buradaki maksat arama yapmak ise; basit düşünüp tüm sayfalardaki verileri formüllerle tek sayfaya alıp, arama gibi işlemleri de bu sayfada yapabilirsiniz. Üstelik sadece kişi değil oda no üzerinden de sorgulamalar yapabilrsiniz .

Kemal Bey ve Ömer beyden Allah razı olsun,

Amacım hepsini tek sayfaya almaktı ama ne yaptımsa böyle bir formül bulamadım. En azından bir sayfaya bir arama butonu ekleyeyim oradan masaüstündeki klasörün içinde ne kadar excel sayfası varsa onun içinde geçen kelimeyi sayfa no olarak ve satır olarak tam bilgisini versin olarak düşündüm ama malesef onuda beceremedim :)

elinizden gelirse yardımcı olursanız sevinirim. Elinizden gelmezse "ne gelir elden" demişler.

Selametle

Ekli dosyadaki ÖZET sayfası işinize yarayabilir

Merhabalar !...

Ekli belgedeki ÖZET sayfasının işinize yarayacağınızı düşünüyorum.
Bu sayfada, gün seçip ilgili sayfadaki verileri çağırabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba Korhan Hocam, Ömer Hocam,
Çalışmalarınızı sonradan gördüm.
Gecenin bu vaktinde 2 saat emek araya gitmesin dedim.
Tek sayfalı alternatif de benden olsun.
Selametle kalınız.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba Korhan Hocam, Ömer Hocam,
Çalışmalarınızı sonradan gördüm.
Gecenin bu vaktinde 2 saat emek araya gitmesin dedim.
Tek sayfalı alternatif de benden olsun.
Selametle kalınız.

Sayın turan; değişik alternatiflerin varlığı hem bizlerin ve hem de konuyu açan arkadaşımızın ufkunu açıcı, farklı bakış açılarıyla farklı tarzların olabileceğinin anlaşılması bakımından elbette faydalıdır, emek hiç bir zaman boşa gitmez.

Neticede konuyu açan üyenin ihtiyacı neyse onu tercih edecek ve hatta belki de yapılabilirleri görünce ihtiyacı yeniden gözden geçirecektir ve kendisince uyarlama/değişiklik yapılırken oluşacak yeni sorular dolayısıyla foruma olan ilginin artışına da katkı sağlayacaktır.

Sağlıcakla.

Ömer Bey,

Fikirlerinize tamamen katılıyorum. Bende alternatif çözümlerin olmasından yanayım. Çeşitliliği arttırıyor. Foruma zenginlik kazandırıyor.

Merhabalar benzer bir konu hakkında sorum olacak şöyle;

Kalem , silgi , defter... (Kırtasiye sınıfı)
Elma , karpuz, çilek ....(Meyve sınıfı)

A1 e kalem yazarsam B1 e otomatik olarak ''Kırtasiye'' sınıfını getirmek mümkünmü?

iyi günler.

Merhabalar benzer bir konu hakkında sorum olacak şöyle;

Kalem , silgi , defter... (Kırtasiye sınıfı)
Elma , karpuz, çilek ....(Meyve sınıfı)

A1 e kalem yazarsam B1 e otomatik olarak ''Kırtasiye'' sınıfını getirmek mümkünmü?

iyi günler.

Mümkün.
Yeni bir başlık açarak sorunuzu sorunuz.
Mümkünse örnek dosyanızıda ekleyiniz.:cool:

Saygıdeğer arkadaşlarım;
En başta Korhan hocam, Kemal bey, Ömer bey, Necdet bey;
Hepiniz yaptığı açıklamalar tarif edilemez kadar harika olmuş. Ellerinize sağlık ben nerden buraya geldim derseniz; dosyaları inceliyordum soruyu soran arkadaşımın sorusuyla ilgili benimde bir sorum vardı incelerken cevabı buldum.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
saygılarımla. Mehmet Sarıoğlu

Not: Kemal bey yalnız "Günlük rapor" kısmında tarihi elle manuel girdiğinizde "nakit, kredi, toplam" kısımları "0" gösteriyor. Tarih hücresini 2 kez tıklayıp elle düzeltirseniz o aya ait bilgileri veriyor. Bilgilerinize.

Son düzenleme:
Geri